Organizacije koje brinu traže mišljenje građana o potrebama djece u Vukovaru

Građani Vukovara tijekom sljedećeg tjedna, od 25. do 29. siječnja, imat će priliku i sami sudjelovati u izradi gradske strategije za djecu. Naime, u okviru projekta „Organizacije koje brinu“ pod sloganom „Što ti želiš promijeniti?“ organizirat će se prikupljanje prijedloga građana za poboljšanje kvalitete života djece, a potom će se rezultati obraditi te predstaviti gradskoj upravi i stručnjacima koji se bave djecom. Prijedlozi će se prikupljati putem elektroničkog upitnika koji će biti dostupan na Facebook stranici Udruge Proanima.Kreativka ili ubacivanjem listića u kutije na različitim lokacijama u gradu. Nakon što gradska uprava i stručnjaci razmotre te prijedloge, provest će se proces informiranja i dogovora s djecom, roditeljima i građanima o tome koje prijedloge će sadržavati lokalna strategija za poštivanje prava djece.

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodi se s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva u praćenju i zagovaranju dobre vladavine, odnosno provedbe politika prema djeci i mladima. Projekt provodi Udruga roditelja Korak po korak u partnerstvu s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Udrugom mladih Zeline, Centrom mladih Belišće, udrugom Proanima.kreativka iz Vukovara i udrugom PRONI iz Osijeka, a na projektu surađuju i Grad Belišće, Grad Vukovar te Udruga gradova kao pridruženi partneri.

„Osluškivanje stvarnih želja i potreba građana nužan je i logičan nastavak dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta. One su obuhvatile i istraživanje o mogućnostima koje zajednica Vukovara pruža u zaštiti i poštivanju prava djece. Mladi, roditelji i građani u tom istraživanju su poručili da žele sudjelovati u izradi politike koja se odnosi na život najmlađih sugrađana. Ovo je njihova prilika da sudjeluju! Sad želimo prikupiti što više prijedloga, želja, sugestija i komentara koji će nam pokazati što građanima u Vukovaru zaista treba i što prepoznaju kao primarnu potrebu za što sigurnije, kvalitetnije i ljepše odrastanje svoje djece. Zahvaljujući uspješnoj dosadašnjoj suradnji s našim lokalnim partnerima, vjerujemo i da ćemo velik dio tih prijedloga uspjeti uvrstiti u lokalnu strategiju i u konačnici ih i provesti“, istaknula je Roberta Rajić, koordinatorica projekta za grad Vukovar iz Udruge Proanima.Kreativka.

Prikupljanje prijedloga u Vukovaru održat će se od ponedjeljka 25. do petka 29. siječnja putem sljedećih kanala:

 

  • na Facebook stranici Udruge Proanima.Kreativka

 

https://hr-hr.facebook.com/proanima.kreativka

 

  • ubacivanjem listića s prijedlozima u neku od kutija na sljedećim lokacijama:

 

  1. Dječji vrtić Vukovar 1, Eugena Kvaternika 27

  2. Dječji vrtić Vukovar 2, Kardinala A. Stepinca 46

  3. Osnovna škola Antuna Bauera, Trg Matije Gupca bb

  4. Osnovna škola Mitnica, Fruškogorska 2

  5. Posebna škola Josipa Matoša, Petra Preradovića 40

  6. Srednja Ekonomska škola, Stjepana Filipovića 6

  7. Centar za socijalnu skrb Vukovar, Županijska 13

  8. Gradska uprava Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1

  9. Dom zdravlja, Sajmište ul. 1

  10. Društvo Naša djeca Vukovar, Ul. Kardinala Alojzija Stepinca 46

  11. Knjižnica Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1

Projekt „Organizacije koje brinu“ provodi se u okviru programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Financira ga Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta iznosi 240.000,00 eura.

Pročitano 1289 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase