Ispiši ovu stranicu

Koordinacija osudila napad, traže smjene Pupovca i Stanimirovića

Ilustracija Ilustracija Foto: avaz.ba

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara najoštrije je osudila napad na 20-godišnjaka iz Vukovara, sina hrvatskog branitelja, kojega su proteklog vikenda brutalno pretukla trojica naoružanih mladića srpske nacionalnosti. Napadnuti mladić hospitaliziran je s teškim tjelesnim ozljedama u OŽB Vukovar.

- Pozivam Milorada Pupovca i Vojsialava Stanimirovića, kao predstavnike srpske nacionalne manjine da osude ovaj napad i da se ograde od sličnih događaja – rekao je Franjo Šoljić predsjednik Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Uz trojicu napadača, Koordinacija odgovornima smatra i predstavnike srpske nacionalne manjine u Saboru Republike Hrvatske - Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović te kako kažu, cijelu jednu svitu njihovih pristaša tzv. zaštitnika ljudskih prava.

- U posljednjih nekoliko godina sa saborske govornice mogli smo se naslušati takvih gnjusnih izjava, koje su pod krinkom ugroženosti u stvari bili "katedra za obuku" ovakvih barbara, a sve u cilju huškanja određenog korpusa srpske nacionalne manjine, kako bi činili upravo ovako užasne i zabrinjavajuće stvari, kao što su se zbivale proteklih dana. Zaključak se sam po sebi nameće - gospodo vi ste izravno odgovorni za ovako nešto, jer Pupovac i Stanimirović su dvije glave, koje su za to dobro plaćene – zaključio je Šoljić.

Uz najstrože sankcioniranje napadača, traže da odstupe s položaja i dužnosti koje obavljaju, ali i ispriku svima onima kojima su nanijeli štetu izgovorenim riječima, svojim djelima i sramoćenjem ne samo Hrvatskog Sabora, nego i svih onih časnih ljudi koji žive Hrvatskoj. 

Pročitano 6542 puta
Ocijeni sadržaj
(25 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac