Ispiši ovu stranicu

Penava: - Napad je za najveću osudu i najstrožu kaznu!

Penava: - Nemili događaj doveo do uznemirenosti većinskog hrvatskog stanovništva te brige za svoju sigurnost i sigurnost svoje djece na ulicama grada. Penava: - Nemili događaj doveo do uznemirenosti većinskog hrvatskog stanovništva te brige za svoju sigurnost i sigurnost svoje djece na ulicama grada. Foto: arhiva HRV-a

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava oštro je osudio napad trojice mladića srpske nacionalnosti na dvadesetogodišnjeg Tomislava Šandora, hrvatske nacionalnosti čiji je otac hrvatski branitelj, a kojeg su palicama i šipkama pretukli te nanijeli mu teške fizičke ozljede, uz prislanjanje i repetiranje pištolja na sljepoočnici. 

Kako je napad okarakteriziran kao pokušaj teškog ubojstva gradonačelnik ističe kako je to najteži oblik nasilja na ulicama grada Vukovara od povratka i završetka procesa mirne reintegracije.

- Dužan sam osuditi ovaj brutalan čin ugrožavanja mladog ljudskog života i kao gradonačelnik grada Vukovara, ali i kao običan građanin grada heroja -  naglasio je Penava te dodao kako sve do sada navodi da je napad zasnovan na nacionalnoj osnovi, a napadači su dobro poznati policiji.

- Ovim putem dajem potporu unesrećenom mladiću i njegovoj obitelji te im se zahvaljujem na dostojanstvenom i ispravnom postupanju u tom delikatnom trenutku, obraćanju i oslanjanju na mjerodavne institucije hrvatske države. Pozivam pravosudna tijela da sukladno zakonima RH što prije riješe slučaj i odrede kaznu primjerenu pokušaju ubojstva nevinog mladića - rekao je Penava, dodajući kako će to biti ujedno i najbolja poruka svima koji palicama, šipkama ili povlačenjem okidača revolvera ugrožavaju sigurnost građana u državi, a posebno u gradu Vukovaru gdje je nemili događaj doveo do uznemirenosti većinskog hrvatskog stanovništva te brige za svoju sigurnost i sigurnost svoje djece na ulicama grada.

Pročitano 4175 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac