Ispiši ovu stranicu

Ministar Kliman: Domaći gost temelj je turizma u Vukovaru

Ministarstvo može pomoći putem natječaja, rekao je Kliman Ministarstvo može pomoći putem natječaja, rekao je Kliman Foto: M.Paun

Ministar turizma Anton Kliman u radnome je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

O mogućnostima razvoja kontinetalnoga turizma u Vukovarsko-srijemskoj županiji razgovarao je u palači Srijem u Vukovaru sa županom Božom Galićem, gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, predstavnicima drugih gradova, načelnicima općina te predstavnicima tvrtki i institucija koje se bave turizmom.

 

Kliman je rekao kako razvoj turizma u Vukovaru treba temeljiti na dolasku domaćih gostiju kojima treba ponuditi zanimljive turističke pakete u suradnji s okolnim mjestima.

Galić i Penava izrazili su zadovoljstvo razgovorom, a Penava je rekao da se razvoj može temeljiti na memorijalnome turizmu, dolasku turista kruzerima, arheološkome i sportskome turizmu, prvenstveno lovnome i ribolovnome, te kulturnim manifestacijama i muzejima.

Ministar je najavio i uključivanje svoga ministarstva u projekt obnove vukovarskoga Vodotornja. O visini donacije još nije odlučeno, a prema pravilnicima može biti do milijun kuna.

Nakon sastanka ministar je sa suradnicima posjetio Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, a predviđen je i obilazak Iloka te Vinkovaca kao i OPG-a Ilije Rimca u Cerni. 

Pročitano 1794 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac