Ispiši ovu stranicu

80 godina Tehničke škole Nikola Tesla

Srednja Tehnička škola Nikole Tesle Srednja Tehnička škola Nikole Tesle Foto: R.Rac / M.Kos / montaža HRV

Srednja Tehnička škola Nikola Tesla u Vukovaru proslavila je Dan škole i svoj 80. rođendan.

Tim povodom ravnatelj Đorđe Lukić i djelatnici organizirali su prigodnu svečanost za roditelje, učenike, nastavnike i druge goste pod nazivom "Nikolinim stopama u Nikolinu školu".

- Školu je prije 80 godina osnovao Jan Bata i bila je namijenjena za izobrazbu radnika Tvornice Borovo. U međuvremenu se širila i upisivala sve veći broj učenika u raznim smjerovima. Škola je prošla kroz tri rata, no opstala je i trenutno obrazuje 430 učenika podijeljenih u 35 razrednih odjela - rekao je ravnatelj škole Đorđe Lukić.

Povodom ovoga velikog jubileja predavanje učenicima održao je poznati hrvatski akademik Vladimir Paar, autor brojnih udžbenika iz područja fizike, a održane su i radionice matematike i robotike.

Ispred Grada Vukovar svečanosti je nazočila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović koja je rekla kako se bogatstvo programa koje ova škola provodi između ostaloga očituje i u činjenici da školu ne upisuju samo učenici iz Vukovara, već i iz drugih mjesta i gradova u našoj županiji pa i šire. 

Pročitano 1777 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac