Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik čestitao učenicima Glazbene škole na odličnim rezultatima

Učenici su se predstavili gradonačelniku Učenici su se predstavili gradonačelniku Foto: Valerija Lozančić

Kako bi se upoznao s radom odjela, učenicima i učiteljima te im čestitao na odličnim rezultatima postignutim na brojnim natjecanjima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića.

Tijekom školske godine učenici ove škole na regionalnim, državnim, ali i međunarodnim natjecanjima u kategorijama flauta, violina, harmonika, klavir i tambura osvojili su čak šest prvih, sedam drugih i jednu treću nagradu. Nagrađeni učenici predstavili su se svojim glazbenim umijećem gradonačelniku.

- Drago mi je da smo čuli neke izvedbe talentiranih učenika vukovarske Glazbene škole i vrlo smo ponosi na postignute rezultate jer se iza njih krije mnogo odricanja, rada i vježbe u školi i kod kuće. Nadam se da će postignuti uspjesi učenicima biti poticaj za nastavak rada i daljnje usavršavanje. Onda će doći i još bolji rezultati svima nama na ponos, a mi ćemo se i dalje truditi podupirati rad škole, naglasio je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić pohvalila je rad profesora i mentora rekavši kako se njihov trud isplatio jer su se svi učenici s natjecanja vratili s nagradama. - Ovo je važna ustanova za Vukovar jer, na ponos svoga grada, razvija glazbenu kulturu i odgaja generacije mladih glazbenika, rekla je Miletić. Naglasila je kako je ove godine u glazbenu školu upisano 220 učenika te pozvala svu zainteresiranu djecu iz Vukovara i okolice da se pridruže glazbenom obrazovanju.

Prvi razred Glazbene škole upisuju učenici od trećega razreda osnovne škole, ali zainteresirani i talentirani učenici mogu se upisati i ranije, rekla je Miletić.

Pročitano 1330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić