Ispiši ovu stranicu

Grabar-Kitarović i Vučić u ponedjeljak u Vukovaru?

Ilustracija Ilustracija Foto: nacional.hr/HRV

Beogradske „Večernje novosti“ u svom broju od petka najavljuju da slijedi znakoviti susret između hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. 

Saznaju da će do susreta doći u ponedjeljak i to na teritoriju Hrvatske, spominju se Vukovar i Dalj. Navodi se još da je susret u funkciji otopljavanja zategnutih odnosa između Hrvatske i Srbije.

Iz Ureda predsjednice još se ne može dobiti potvrda ovakvih najava, no politički kuloari tvrde kako je informacija o susretu točna – piše Večernji list.

I u službenom Zagrebu drže da je riječ o politički važnom susretu između lidera dviju susjednih država. I da nije riječ tek o protokolarnom susretu radi "otopljavanja" odnosa, nego susretu koji će biti znatno konkretniji.

„Večernje novosti“ pišu kako će Grabar – Kitarović i Vučić u Vukovaru razgovarati o problemu nestalih osoba iz vremena Domovinskog rata, povratu kulturnog blaga u Hrvatsku te problemima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. 

Pročitano 2677 puta
Ocijeni sadržaj
(23 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase