Ispiši ovu stranicu

Hrvat iz Kanade donirao 100.000 kuna za obnovu Vodotornja

Josip Pavičić na prijemu kod gradonačelnika Josip Pavičić na prijemu kod gradonačelnika Foto: Valerija Lozančić

Poduzetnik, Josip Joe Pavičić, Hrvat koji dugi niz godina živi i radi u Kanadi donirao je 100.000 kuna za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Na prijemu kod gradonačelnika naglasio je kako su Vukovar i Vukovarski vodotoranj simbol hrvatske državnosti i zajedništva i stoga je važno da u obnovi Vodotornja sudjeluju Hrvati iz cijeloga svijeta. - Važno je da su Hrvati cijeloga svijeta zajedno. Od smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr Franje Tuđmana nemamo zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske. Ovo je jedan simbol, možda i začetak ponovnog zajedništva. Ovaj sam novac dao od srca i nadam se da ću potaknuti i ostale u iseljeništvu da učine isto, da zajedno obnovimo Vukovarski vodotoranj i očuvamo njegovu simboliku hrvatskog zajedništva, naglasio je Pavičić.

 

Gradonačelnik je zahvalio na vrijednoj donaciji. -To je uistinu sama bit priče o Vukovarskom vodotornju – simbolu hrvatskog zajedništva i njegovoj snazi. Rekli smo da oni mogu okupiti sve Hrvate i bili smo u pravu jer su Vukovar i Vodotoranj okupili između 4.000 i 5.000 donatora koji su donirali više od 5 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik.

Pročitano 1371 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić