Ispiši ovu stranicu

Ministrica Juretić u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Ministrica na sastanku kod župana Ministrica na sastanku kod župana Foto: Valerija Lozančić

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić tijekom radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji posjetila je Centre za socijalnu skrb u Vukovaru i Županji te sklonište za žene žrtve nasilja Vukovar, a održala je i radni sastanak sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnostima vezanim za socijalnu skrb te sadašnjim i budućim projektima. Ministrica je rekloa kako žele transformirati Centre za socijalnu skrb da bi korisnici, ali i djelatnici bili zadovoljni. - Moja percepcija je da je to jedan zapušten sustav jer umjesto da se djelatnici rasterećuju, nagomilava im se hrpa administracije pa se ne mogu dovoljno baviti i posvetiti korisnicima stoga su svi  nezadovoljni. Ukoliko dobijemo priliku cilj nam je transformirati centre za socijalnu skrb kako bi svi bili zadovoljni. Detektirali smo situaciju u kojoj se nalazimo, napravili smo razne projekte, ugovoreni su veliki novci iz fondova EU, ima hrpa posla. Ova Vlada ima dobre planove i programe, reformske mjere koje je čak pohvalila i Europska komisija, iako nije sklona pohvalama prema nama, i uvjerena sam da možemo postići to da nemamo gladne djece i umirovljenika koji kopaju po kontejnerima, rekla je Juretić.

Župan je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom naglasivši kako su sve mjere uključujući i povećanje za novorođeno dijete od 1000 eura samo gašenje požara ukoliko se ne radi na povećanju broja radnih mjesta.

Pročitano 1264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić