Ispiši ovu stranicu

Tema dana: MMF Hrvatskoj savjetuje nove financijske rezove

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Hrvatska je u sve većim problemima, zaključak je misije Međunarodnog monetarnog fonda nakon posjeta Zagrebu.  Rješenje koje MMF nudi za boljke hrvatskog gospodarstva očekivano je u skladu s njihovom raširenom doktrinom: rezovi i još rezova. Misija MMF-a tako poziva na provođenje fiskalne konsolidacije i uvođenje strukturnih reformi.  U prijevodu na nešto kolokvijalniji jezik, MMF od hrvatske vlade traži rezanje troškova za mirovine i zdravstvo, te izmjene Zakona o radu koje će poslodavcima dati odriješene ruke, odnosno olakšati otpuštanje (ali prema tumačenju MMF-a i zapošljavanje) radnika.

U Temi dana HRV-a vas pitamo: - Kako gledate na preporuke MMF-a a koje se odnose na dodatno rezanje plaća, mirovina, troškove zdravstva i veće ovlasti poslodavaca? Temu dana komentirajte u 10.40 sati uživo u programu na 450 – 452 ili na našem radijskom facebook profilu.

U Ritmu grada ovoga četvrtak uz Temu dana donosimo i našu stalnu rubriku četvrtkom Radio ordinaciju u kojoj će te doznati korisne medicinske savjete, a doznat ćemo i zašto ljudi kradu te jesmo li isvi mi ponekada lopovi?

Pročitano 1484 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac