NAJNOVIJE
Komunalac spreman za zimsko održavanje cesta

Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za zimsko održavanje cesta. 

(Petak, 26 Studeni 2021 19:13)
Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

(Petak, 26 Studeni 2021 19:07)
Uhićen zbog bušenja pneumatike na vozilima po Osijeku

Zbog bojazni od ponavljanja djela, sudac istrage na Županijskome sudu u Osijeku odredio je istražni zatvor 50-godišnjaku s područja Osijeka i njegovo sprovođenje u KBC Osijek na Kliniku za psihijatriju radi pregleda i obrade zbog pokušaja suicida, a sve zbog sumnje da je od 11.do 22.studenoga ove godine po Osijeku bušio pneumatiku na više osobnih automobila i time počinio štetu vlasnicima vozila.

(Petak, 26 Studeni 2021 18:24)
Gradskoj tvrtki Čistoća Županja uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro

Gradskoj tvrtki Čistoća Županja d.o.o. za komunalne usluge uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro d.o.o. za održavanje i upravljanje stanovima i stambenim zgradama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:50)
Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:49)
HZJZ: Preporuke za cijepljenje booster dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio kako se cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:59)
Fuchs: Štrajk u školama nema smisla

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak da nedavno najavljeni štrajk u školama nema smisla jer ga najavljuju djelatnici koji ne žele pokazati potvrdu ili napraviti bris, kojih je samo 0,5 posto, a istaknuo je i da je više od 80 posto djelatnika imunizirano, prenosi Hina.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:44)
Robert Rac

Robert Rac

Subota, 20 Studeni 2021 20:44

Masovni mediji kreatori su javnoga mnijenja i imaju ključnu ulogu u svakom društvu. Gruba zlouporaba medijskoga prostora širenjem uvjerljive, ali lažne medijske propagande koja se kosi s novinarskim kodeksom te moralnim i etičkim načelima, može poslužiti kao posebna metoda ratovanja, a čije su posljedice, nažalost, nemjerljive.

Subota, 20 Studeni 2021 17:53

Prije 30 godina dogodio se najteži zločin od Drugog svjetskog rata – brutalna egzekucija 261 ratnog zarobljenika i civila na Ovčari.

Petak, 19 Studeni 2021 06:20

Programom „Žrtva Borova naselja za Domovinu”, danas se prisjećamo sloma obrane ove gradske četvrti.

Četvrtak, 18 Studeni 2021 17:24

Vukovar obilježio 30 godina od sloma herojske obrane grada, u Koloni sjećanja više desetaka tisuća ljudi. Kolona sjećanja protekla dostojanstveno.

Četvrtak, 18 Studeni 2021 09:11

Vukovar obilježava 30 godina od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila.
Novinarski timovi HRV-a cijeli dan će provesti na terenu, vijesti iz grada na Dunavu prikupljat će Kristina Augustinov, Josip Bogojević, Mirjana Đermadi, Sandra Grgić i Janoš Kery.
Kroz program vas vodi Miroslav Čorak, a u informativnom programu s vama su Žana Kunji i Robert Rac.

Nedjelja, 26 Rujan 2021 17:37

U rujnu se obilježava Svjetski mjesec borbe protiv Alzheimera, bolesti za koju su svi čuli no, o njoj se ipak ne govori dovoljno. Gubitak prostorne i vremenske orijentacije gdje osobe ne znaju koje je godišnje doba, koji je dan i slično. Također, osoba se počinje gubiti na poznatim mjestima, ne zna put do kuće ili do posla. Neprimjereno odijevanje, ne snalaženje u novčanim poslovima i nemogućnost ispunjavanja formulara, gubljenje stvari i zametanje na neobična mjesta te promjene osobnosti važni su prvi znakovi demencije.

Nedjelja, 03 Listopad 2021 17:35

Nacionalni tjedan dojenja svake se godine obilježava u prvom tjednu listopada s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku ali i cjelokupnu zajednicu.

Nedjelja, 19 Rujan 2021 17:29

U ovotjednoj emisiji podrobnije progovaramo o bolesti modernoga doba – alergijama. Bolest je to koja se manifestira lokalno, može čak uzrokovati i smrt, no važno je da su alergije izlječiva bolest te ih suvremena medicina jako uspješno liječi.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija