Ispiši ovu stranicu

Zdravko, nedjelja, 12. 12. 2021.

Od 15. studenoga do 15. prosinca u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava se Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj obilježavanja je širu javnost upozoriti na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, a osobito droga.

Također, na taj način pokušava se potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga kako bi se suprotstavili ovom ozbiljnom problemu današnjice. Akcije prevencije tijekom Međunarodnog dana provode se na nacionalnoj i lokalnoj razini putem javnih i drugih ustanova.

Ovisnosti mogu biti različite, najpoznatije su nam one o drogama, alkoholu ili kockanju, no sve su rašireniji problemi i s ovisnostima o društvenom mrežama ili video igricama.

Kako prepoznati da je netko iz naše okoline ovisnik, kako mu pomoći ili kako sam sebi priznati problem i bez stigme zatražit pomoć, doznajte u razgovoru s doktoricom Marijom Kribl, specijalisticom obiteljske medicine i subspecijalisticom iz alkoholizma i drugih ovisnosti – adiktologije iz osječkog Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Zdravka je uredila i vodila Žana Kunji.

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Zdravko, nedjelja, 12. prosinca 2021.