Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 5. 9. 2023.

U novom ciklusu emisije Gradski sat Hrvatskog radija Vukovar, gost nam je bio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Razgovarali smo s o događajima koji su obilježili ljeto u Vukovaru poput kupališne sezone na Vukovarskoj adi i gradskom plivalištu. Naši najmlađi sugrađani ljetovali su na Jadranskoj obali, dok su sugrađani treće životne dobi ljetne mjesece kratili izletima u Bizovačke toplice.

Vukovar je bio domaćinom još jednog Vukovar film festivala.

Započela je nova školska i pedagoška godina. Iako imamo nešto manji broj upisanih prvašića, bilježimo rekordan broj upisanih vrtićanaca, a doznajemo i kako je u planu izgradnja novog dječjeg vrtića na Olajnici.

Tijekom ljetnih mjeseci u našem gradu nije bilo odmora. Tako su u tijeku brojni infrastrukturni projekti poput sanacije Osječke ulice, radova na Arheološkom parku Vučedol, izgradnja BMX park, novoga parkirališta u Ulici Domovinskog rata, otvaranje i izgradnja novih Shopping centara, realizacija Projekta Adica - adrenalinski park i šetnica uz Vuku, postavljanje Solarne elektrane, Projekti Hrvatskih voda – izgradnja šetnica u Adici, te lučice na Dunavu. Radovi oko izgradnje Spomenika prvom srušenom avionu JNA u spomen na Luku Andrijanića privode se kraju. Tu je i izgradnja spojne ceste Budžak – Lužac, spusta prema Dunavu u Sotinu, te unutarnje uređenje nove zgrade Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Borovu naselju kao i biciklističke staze u Vinkovačkoj ulici.

Govorimo i o tretmanima suzbijanja komaraca, koji su nam ovoga ljeta otkrili naše nove granice izdržljivosti.

Naš grad se okitio još jednim laskavim priznanjem jer smo prvi grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanjima za sport po glavi stanovnika.

Potpisana je i povelja prijateljstva između Grada Vukovara i Grada Skenderaj u Republici Kosovo. A grad na Dunavu dobio je nove sugrađane, novo svećenstvo koje je sa službom u trima vukovarskim župama započelo u kolovozu.

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 324 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 5. rujna 2023.