Ispiši ovu stranicu

Intervju tjedna, utorak, 19. prosinca 2023.

Od konstituiranja Gradskoga vijeća Grada Vukovara u lipnju 2021. godine vijećnici su do sada održali 21 sjednicu pod predsjedanjem predsjednika Gradskoga vijeća Željka Saboa.

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskoga vijeća najavljena je za četvrtak, 21. prosinca 2023. godine. Nadolazeća sjednica, ali i rezime godine koja se bliži svome kraju, povod je što smo u goste pozvali predsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara Željka Saboa.

Doznali smo kako će neke od važnijih točaka dnevnoga reda biti rebalans proračuna za 2023., kao i donošenje višegodišnjeg plana uravnoteženja gradskog proračuna za razdoblje od 2024. do 2026. godine.

Zanimala nas je i Saboova ocjena rada Gradskoga vijeća u prošlih 365 dana, kakva je suradnja Gradskoga vijeća i izvršne vlasti, gradonačelnika i njegovih suradnika

Doznali smo i jesu li prednjačile sjednice sa žustrim vijećničkim raspravama ili one konstruktivne s obzirom da vladajuću većinu u Gradskom vijeću čine vijećnici Domovinskoga pokreta, Hrvatskih suverenista i nezavisne liste Željka Saboa. S obzirom da pozicija ima većinu od samo jednoga glasa, zanimalo nas je, otežava li to donošenje odluka jer održavanje sjednice može biti upitno izostankom samo jednoga vijećnika.

O ovim, ali i brojnim drugim temama vezanim uz Vukovar, projekte i budući razvoj grada poslušajte u posljednjem ovogodišnjem izdanju Intervjua tjedna kojega je uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 214 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Intervju tjedna, utorak, 19. prosinca 2023.