Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 23. siječnja 2024.

U prvom ovogodišnjem izdanju Gradskoga sata HRV-a, ugostili smo gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penavu.

Vukovar se nastavlja razvijati u gospodarskom smislu, a po recentnim podatcima u prošlih osam godina broj zaposlenih povećan je za 18,92 posto.

Vukovarska gospodarska zona gotovo je u cijelosti popunila svoje prostorne kapacitete. Na tom tragu, zanimalo nas je, u kojoj je fazi realizacija nove gospodarske zone u Vukovaru. Riječ je o gospodarskoj zoni "Dunav", a koja se prostire na zemljištu nekadašnjeg sportskog aerodroma u Borovu naselju. Ima li zainteresiranih investitora, tko su oni, čime se bave te što bi njihov dolazak u grad na Dunavu značio za život Vukovaraca.

Govorimo i o nastavku energetske obnove višestambenih zgrada te o ugradnji solarnih panela, kojima se će krajnji korisnici doći do manjih računa za struju. Uz uštede električne energije, popričat ćemo i o mogućim uštedama na računima za grijanje. Naime, istraživanje geotermalne energije ispod našega grada dokazano je i u ranijim studijama o geotermalnim izvorima koji su pokazali zadovoljavajuće parametre. Kroz EU projekt „Čista energija za Vukovar” započet će nova istraživanja.

Pričali smo i brojnim potporama Grada Vukovara - kako onih u ribarstvu i akvakulturi, tako i u turizmu, grani koja iz godine u godinu bilježi rekordne rezultate kada je riječ o kontinentalnim turističkim destinacijama.

Uzimajući u obzir inflaciju i pad životnog standarda Grad Vukovar je gotovo udvostručio sredstva za stipendiranje učenika i studenata. Uz stipendije, uručene su i nagrade za učenike, mentore i izvrsne studente, čime se potiče izvrsnost, trud i rezultati.

Vukovar je po ukupnim prihodima poduzetnika drugi grad u Hrvatskoj, podatak je to koji se ne tako često ističe, a i među najboljim smo gradovima kada je riječ o povlačenju EU sredstava.

Što skorašnje preseljenje Veleučilišta Lvaoslav Ružička u novoobnovljenu zgradu nekadašnjeg Radničkog doma u Borovu naselju znači za mještane te gradske četvrti, kako supružnici s 50 i više godina bračnoga staža mogu sudjelovati na tradicionalnoj manifestaciji povodom proslave Valentova u organizaciji Grada Vukovara te kojim povodom, nakon Gradskog sata HRV-a, naš ovotjedni gost odlazi u posjetu Lovačkom društvu „Zrinski“ Vukovar?

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 23. siječanj 2024.