Ispiši ovu stranicu

Intervju tjedna utorak, 30. siječnja 2024.

Nakon 44 godine, koje je provela u Gradskom muzeju Vukovar, i 30 godina na čelnom mjestu ove krovne kulturne ustanove u našem gradu, Ružica Marić prošle je godine otišla u više nego zasluženu mirovinu, a krajem iste godine uručena joj je nagrada za životno djelo Hrvatskoga muzejskog društva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ružica Marić, koja je nakon umirovljenja imenovana gradonačelnikovom savjetnicom za kulturu, svoju je muzejsku priču započela kao etnologinja i arheologinja, a 1993. godine postala je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar.

Cijeli svoj radni vijek utkala je u rad vukovarskog muzeja, ali i bila ključna osoba u ponovnom stvaranju kulturnog života našeg grada nakon Domovinskoga rata.

Gošća Intervjua tjedna je Ružicu Marić, ikona kulturnog života grada na Dunavu, ali i puno šire. U emisiji pričamo o njezinim profesionalnim početcima, doprinosu razvoja kulturnog života grada, nagradi za životno djelo, ali i nemjerljivom doprinosu u spašavanju i povratku vukovarskog kulturnog blaga nakon Domovinskog rata.

Intervju tjedna uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 221 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Intervju tjedna, utorak, 30. siječnja 2024.