Ispiši ovu stranicu

Gradski sat, utorak, 16. travnja 2024.

Bliži nam se 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Podsjetimo, prošlogodišnji festival okupio je više od osam tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i dijaspore te je tijekom nekoliko dana Vukovar postao Hrvatska u malom i središte svih zbivanja.

Središnja tema ovogodišnjeg Festivala su zaštićena hrvatska jela. Svečanost otvorenja upriličit će se na Dan grada Vukovara 3. svibnja u 18 sati na središnjem gradskom trgu, a prethodit će mu tradicionalna povorka sudionika kroz grad. Uz vukovarski korzo, Trg Republike Hrvatske i perivoj dvorca Eltz, ove će se godine festival proširiti i na šetnicu uz Dunav te na atraktivnu lokaciju amfiteatra podno Vukovarskog vodotornja.

Ovogodišnji ambasador festivala je izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak koji je naglasio kako je punim srcem prihvatio biti ambasadorom.

Uz gastronomiju koja će ove godine biti u fokusu, tijekom trodnevnog festivala nastupit će razne skupine iz cijele Hrvatske koje predstavljaju nematerijalnu kulturnu baštinu, a u naš će grad doći više od 600 izvođača. Uz brojne izlagače na eko-etno sajmu, promotivnu vožnju automobilom na solarni pogon, Festival igračaka za naše najmlađe sugrađane, posjetitelji će uživati i u vrhunskim koncertima Joleta, Klape Rišpet i Tihe Orlića.

Sve navedeno samo su osnovne informacije o festivalu kojega s nestrpljenjem iščekujemo, a o svim detaljima razgovarali smo s našom gošćom Gradskog sata Marinom Sekulić, direktoricom Turističke zajednice grada Vukovara.

Dio emisije posvećujemo i sjajnim turističkim rezultatima u prošloj godini, kruzing sezoni i njezinom utjecaju na vukovarski turizam, smještajnim kapacitetima našeg grada, očekivanjima od ovogodišnje turističke sezone te brojnim manifestacijama koje su pred nama.

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Gradski sat, utorak, 16. travnja 2024.