Ispiši ovu stranicu

Za digitalizaciju usluga u turizmu, odnosno izradu ili nadogradnju mrežne stranice, VSŽ osigurala 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je, u okviru projekta Digitalizacija usluga u turizmu, Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata sukladno Programu poticanja razvoja poduzetništva na području županije za razdoblje od 2023. – 2025. godine. Cilj ovog Javnoga poziva dodjela je bespovratnih potpora iz Proračuna Županije za 2024. godinu smještajnim i ugostiteljskim objektima sa svrhom promocije turističkih usluga te privlačenjem turista, a potpore se dodjeljuju registriranim iznajmljivačima, obrtima i tvrtkama kategoriziranim sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno pružateljima smještajnih i ugostiteljskih usluga koji svoju djelatnost obavljaju na području Vukovarsko-srijemske županije gdje su i registrirani.

Bespovratna potpora Vukovarsko-srijemske županije dodjeljuje se u iznosu od 500 eura po poslovnom subjektu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice, a ukupna vrijednost Javnog poziva je 10.000 eura.
Pravo na dodjelu potpora ostvaruju poslovni subjekti koji ispunjavaju sljedeće kriterije: imaju prebivalište, odnosno sjedište, na području Vukovarsko-srijemske županije; podnositelj je registriran za djelatnost za koju se prijava podnosi; objekt za pružanje usluga u ugostiteljstvu se nalazi na području Vukovarsko-srijemske županije;nepostojanje poreznog duga; nepostojanje duga prema Vukovarsko-srijemskoj županiji; nad njima nije otvoren stečajni postupak, postupak predstečajne nagodbe ili postupak likvidacije i koji trenutno nije u blokadi; poslovni subjekt nije ostvario pravo na potporu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice po Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganje u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata iz Proračuna Vukovarsko-srijemske županije putem projekta „Digitalizacija usluga u turizmu Vukovarsko-srijemske županije“, unatrag pet godina.

Prihvatljive aktivnosti su izrada nove ili nadogradnja postojeće mrežne stranice.

Uz prijavu na Poziv potrebno je dostaviti: ispunjen i ovjeren obrazac Zahtjeva za jednokratnu potporu, ispunjena i potpisana Izjava o nepostojanju dugovanja prema proračunu Vukovarsko-srijemske županije, potvrda Porezne uprave o nepostojanju duga (ne starija od 30 dana), neobvezujuću, specificiranu ponudu za izradu ili nadogradnju mrežne stranice te rješenje za ispunjavanje minimalnih tehničkih uvjeta po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti (kopija).

Sve pristigle prijave će ocijeniti članovi Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanje o dodjeli potpora temeljem Javnog poziva za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata sa svrhom promocije turističkih usluga te privlačenjem turista na području Vukovarsko-srijemske županije.
Način rada Povjerenstva uređen je posebnim Poslovnikom.
Odluku o dodjeli potpore donosi Župan na prijedlog Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanja. Odluka se objavljuje na internetskim stranicama Županije najkasnije u roku 15 dana od njezinog donošenja.

S korisnicima potpore temeljem ovog Javnog poziva sklopit će se Ugovor kojim će se urediti međusobni odnosi korisnika i Županije. Prijavitelj je nakon potpisivanja Ugovora u obvezi predloženi projekt realizirati u cijelosti, odnosno sredstva namjenski utrošiti.

Propisani obrasci mogu se preuzeti na web stranicama Vukovarsko-srijemske županije www.vusz.hr.
Prijave na ovaj poziv dostavljaju se u digitalnom obliku na e-mail: //vusz.hr/javni-poziv-digitalizacija-usluga-u-turizmu-vukovarsko-srijemske-zupanije/Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
i preporučenom poštom na adresu:
Vukovarsko-srijemska županija, 
JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA ULAGANJA U DODATNU PONUDU UGOSTITELJSKIH I SMJEŠTAJNIH OBJEKATA IZ PRORAČUNA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE ZA 2024. GODINU
Glagoljaška 27,
32100 Vinkovci

Javni poziv je otvoren do 24. svibnja 2024., odnosno do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za tu namjenu.
Pristigle prijave se obrađuju te se o njima odlučuje redoslijedom zaprimanja u poštanskom uredu.
Prijave pristigle nakon 24. svibnja 2024., nepotpune prijave kao i prijave pristigle nakon utroška planiranih sredstava neće se razmatrati.
Prijavitelji koji nisu odabrani za financiranje, mogu u roku 8 dana od primitka pisane obavijesti o tome podnijeti prigovor Povjerenstvu za rješavanje prigovora.

Sve informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti u Upravnom odjelu za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, broj telefona 032/344-032 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Pročitano 193 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić