NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 16 Veljača 2024 17:25

Završeni radovi na vanjskim igralištima Osnovne škole Nikole Andrića
U tijeku su radovi na uređenju Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Održana javna tribina za poljoprivrednike“Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”
Građani u potrebi, posebice stariji, od sada mogu nazvati besplatni telefon na području naše županije kako bi dobili psihološki ili savjete socijalnih radnika i pravnika.

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Petak, 16 Veljača 2024 18:16

Ministar Miletić u Vinkovcima uručio 39 ugovora o provedbi projekata Zaželi za pet slavonskih županija, u našu je županiju do sada privučeno 24 milijuna eura

U Vinkovcima je održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika kojoj je nazočila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Za kupovinu bicikala i biciklističke opreme vlasnicima smještajnih objekata Vukovarsko-srijemska županija daje 10.000 eura

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio Udrugu Zvjezdice Gunja, za stalni boravak korisnika županija izdvojila 5.000 eura

Županijske minute uređuje i vodi Valerija Lozančić 

 

Petak, 16 Veljača 2024 11:22

U organizaciji tvrtke Eko-sustav d.o.o., i u suradnji s tvrtkom Energycom iz Zagreba, u Vinkovcima je održana javna tribina za poljoprivrednike pod nazivom “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”. Zainteresirani poljoprivrednici informirani su o nadolazećim natječajima kojima se potiče korištenje obnovljivih izvora energije na poljoprivrednim gospodarstvima.

Četvrtak, 15 Veljača 2024 18:30

Nakon duge i teške bolesti preminuo dragovoljac Domovinskog rata i sudionik obrane Vukovara brigadir Ivan Kovačić
Obilježen Dan kada je Tovarnik plakao
Centar dr. Ivana Šretera predao DORH-u i desetu kaznenu prijavu za zločine u Domovinskome ratu
Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Četvrtak, 15 Veljača 2024 12:00

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović dodijelili su 38 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje organiziranja dječje škole folklora i tambura s ciljem očuvanja tradicijske kulture Vukovarsko-srijemske županije.

Četvrtak, 15 Veljača 2024 09:38

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček izjavio je jučer u Saboru u slobodnom govoru kako je Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika, no unatoč tome nema ni ministarstvo demografije, a ni demografsku strategiju.

Srijeda, 14 Veljača 2024 17:31

Ministar Marin Piletić u Vinkovcima uručio 39 ugovora o provedbi projekata Zaželi u pet slavonskih županija

U Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održani  Dani poslova
Za kupovinu bicikala i biciklističke opreme vlasnicima smještajnih objekata Vukovarsko-srijemska županije ukupno daje 10.000 eura
U Vinkovcima građani upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminala te mjerama prevencije i zaštite
U Vukovaru obilježen Nacionalni dan borbe protiv epilepsije
Blagdan je Pepelnice ili Čiste srijede kojom počinje korizma

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Srijeda, 14 Veljača 2024 15:00

U pješačkoj zoni u Vinkovcima, na info pultu Policijske uprave vukovarsko-srijemske, građanima je prezentirana preventivna kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“. Naime, preventivna kampanja odvija se pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“, a provodi se kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija