Ispiši ovu stranicu

GLAS KOJI NE ŠUTI, GLAS KOJI SE ČUJE

U spomen na Sinišu Glavaševića U spomen na Sinišu Glavaševića Foto: V.Vidaković / R.Rac / D.Bočkaj

Emisija "Glas koji ne šuti, glas koji se čuje" okuplja predstavnike Hrvatskog novinarskog društva, Društva hrvatskih književnika, Gradske knjižnice Vukovar i Hrvatskog radija Vukovar - četiri institucije koje su prije jedanaest godina, u spomen na novinara, urednika i književnika Sinišu Glavaševića osnovali novinarsko-književničke susrete pod nazivom "Grad to ste vi". 

Ove godine, kada smo ušli u drugo desetljeće održavanja ove manifestacije koja čuva uspomenu na pokojnog Sinišu Glavaševića, Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar odlučili su na simboličan način Sinišu "vratiti" svojoj kući - na valove Hrvatskog radija Vukovar.

Današnji cjelodnevni program HRV-a posvećen je upravo ovom hrabrom glas koji je ulijevao nadu stanovništvu u podrumima, braniteljima na prvim crtama obrane, piscu proze, čije priče i danas brojni sugrađani znaju napamet.

U emisiji gostuju Saša Leković (HND), Božidar Petrač (DHK), Vlatka Surma Szabo (GKV) i Milan Kos (HRV). Oni će, svatko iz svog kuta, ispričati o ulozi Siniše Glavaševića 1991. godine i onome što je ostavio novim generacijama Vukovaraca u nasljeđe!

Postanite i Vi dio Glasa koji se čuje! Kroz emisiju vas vodi Robert Rac. 

Pročitano 954 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Glas koji ne šuti, glas koji se čuje