NAJNOVIJE
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)
Iz objekta tvrtke u Vrbanji ukrali razni ručni alat

Temeljem prijave 64-godišnjaka o otuđenju alata iz njegove tvrtke u Vrbanji, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 18-godišnjaka i dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa - izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su u razdoblju od 16. do 19. veljače iz objekta poljoprivredno-šumarske tvrtke u Vrbanji otuđili nekoliko komada električnog ručnog alata, vlasništvo navedene tvrtke. Također utvrđeno je kako su ista četvorica u razdoblju od 26. do 28. veljače iz istog prostora otuđili nekoliko komada ručnog alata u vlasništvu 71-godišnjaka.

Ukupna materijalna šteta prema procjeni vlasnika iznosi nekoliko tisuća eura.

Protiv četvorice osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu bit upućena kaznena prijava.

(Petak, 01 Ožujak 2024 10:40)
U Vinkovcima se obilježava obljetnica pogibije trojice pripadnika HOS-a 1992.

Dana 1.ožujka 1992.godine, u blizini nekadašnjeg Omladinskoga doma u Vinkovcima dogodila se eksplozija u kojoj su, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima poginula trojica pripadnika HOS-a, a osmero ih je ranjeno.


Odavanjem na ovaj dan počasti Darku Rušancu, Vladi Kneževiću i Ivici Bošnjaku, Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga 1.Samostalne bojne Marijan Baotić Vinkovci svake godine ujedno obilježava i svoj dan.

Kod spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima u 10 sati, vijence će položili i svijeće upaliti brojni suborci, članovi obitelji, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata te državna, županijska i gradska izaslanstva.
Nepoznati počinitelj je to napravio, do danas nije utvrđeno niti procesuirano, a smatram da se nikada neće niti procesuirati. To su napravili Hrvati, a ne Srbi. Zbog toga što smo vjerojatno na neki način bili borbeniji. Jer Srbi se nisu mogli probiti do Vinkovaca, grad je bio okružen i utvrđen, imali smo previše punktova da bi oni mogli kročiti na naš teritorij. Današnji dan obilježavamo da se nikad ne zaboravi - naglasio je predsjednik udruge Ivica Zupković.

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga 1.Samostalne bojne Marijan Baotić Vinkovci okuplja gotovo 300-tinjak članova i bavi se rješavanjem pitanja koja muče ovu braniteljsku skupinu.

Kroz ovu postrojbu, koja je djelovala na bojištu Jarmina – Nuštar – Mala Bosna – Otok – Komletinci – Vrbanja i pokrivala 40 kilometara bojišnice, koja je neprestano bila pod topničkim napadima, prošlo je 1100 branitelja, od kojih je 38 poginulo i 298 ranjeno.

(Petak, 01 Ožujak 2024 10:26)
Podignuta optužnica protiv trojice okrivljenika zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika

Zbog sumnje da su, u rujnu 1991. u Baranji zlostavljali trojicu zarobljenih pripadnika Zbora narodne garde, od kojih su jednog usmrtili, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv trojice pripadnika srpskih paravojnih postrojbi, izvijestilo je  tužiteljstvo u četvrtak.

Okrivljenike terete da su 3. rujna 1991., u baranjskom mjestu Bilju, kao pripadnici Teritorijalne obrane mjesta Darda, kazneno djelo počinili zajedno s drugim nepoznatim pripadnicima Teritorijalne obrane nakon zarobljavanja trojice pripadnika biljske satnije Zbora narodne garde, tada starih 38, 32 i 42. godine.

Istragom je utvrđena sumnja kako su ih prisilili da skinu odjeću te ih u improviziranom špaliru udarali nogama i puškama po glavi i cijelom tijelu, nakon čega su pucanjem u glavu usmrtili 38-godišnjeg pripadnika ZNG-a.

Prvookrivljenik i drugookrivljenik su uhićeni u lipnju prošle godine i nalaze se u istražnom zatvoru, dok je trećeokrivljenik u bijegu i nije dostupan državnim tijelima Republike Hrvatske, navodi tužiteljstvo. 

 
(Četvrtak, 29 Veljača 2024 19:59)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 16 Veljača 2024 17:25

Završeni radovi na vanjskim igralištima Osnovne škole Nikole Andrića
U tijeku su radovi na uređenju Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Održana javna tribina za poljoprivrednike“Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”
Građani u potrebi, posebice stariji, od sada mogu nazvati besplatni telefon na području naše županije kako bi dobili psihološki ili savjete socijalnih radnika i pravnika.

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Petak, 16 Veljača 2024 18:16

Ministar Miletić u Vinkovcima uručio 39 ugovora o provedbi projekata Zaželi za pet slavonskih županija, u našu je županiju do sada privučeno 24 milijuna eura

U Vinkovcima je održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika kojoj je nazočila ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Za kupovinu bicikala i biciklističke opreme vlasnicima smještajnih objekata Vukovarsko-srijemska županija daje 10.000 eura

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio Udrugu Zvjezdice Gunja, za stalni boravak korisnika županija izdvojila 5.000 eura

Županijske minute uređuje i vodi Valerija Lozančić 

 

Petak, 16 Veljača 2024 11:22

U organizaciji tvrtke Eko-sustav d.o.o., i u suradnji s tvrtkom Energycom iz Zagreba, u Vinkovcima je održana javna tribina za poljoprivrednike pod nazivom “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”. Zainteresirani poljoprivrednici informirani su o nadolazećim natječajima kojima se potiče korištenje obnovljivih izvora energije na poljoprivrednim gospodarstvima.

Četvrtak, 15 Veljača 2024 18:30

Nakon duge i teške bolesti preminuo dragovoljac Domovinskog rata i sudionik obrane Vukovara brigadir Ivan Kovačić
Obilježen Dan kada je Tovarnik plakao
Centar dr. Ivana Šretera predao DORH-u i desetu kaznenu prijavu za zločine u Domovinskome ratu
Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Četvrtak, 15 Veljača 2024 12:00

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović dodijelili su 38 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje organiziranja dječje škole folklora i tambura s ciljem očuvanja tradicijske kulture Vukovarsko-srijemske županije.

Četvrtak, 15 Veljača 2024 09:38

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček izjavio je jučer u Saboru u slobodnom govoru kako je Hrvatska od samostalnosti izgubila milijun stanovnika, no unatoč tome nema ni ministarstvo demografije, a ni demografsku strategiju.

Srijeda, 14 Veljača 2024 17:31

Ministar Marin Piletić u Vinkovcima uručio 39 ugovora o provedbi projekata Zaželi u pet slavonskih županija

U Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održani  Dani poslova
Za kupovinu bicikala i biciklističke opreme vlasnicima smještajnih objekata Vukovarsko-srijemska županije ukupno daje 10.000 eura
U Vinkovcima građani upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminala te mjerama prevencije i zaštite
U Vukovaru obilježen Nacionalni dan borbe protiv epilepsije
Blagdan je Pepelnice ili Čiste srijede kojom počinje korizma

Dnevnik uređuje i vodi Valerija Lozančić

Srijeda, 14 Veljača 2024 15:00

U pješačkoj zoni u Vinkovcima, na info pultu Policijske uprave vukovarsko-srijemske, građanima je prezentirana preventivna kampanja Ministarstva unutarnjih poslova „Web heroj“. Naime, preventivna kampanja odvija se pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“, a provodi se kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija