NAJNOVIJE
Utvrđen prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je Odluku o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2021. godini.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:20)
Plenković: Zatvaramo kafiće, restorane i teretane

Premijer Andrej Plenković predstavio je nove epidemiološke mjere po kojima se zatvaraju kafići i restorani, uz omogućenu dostavu, zatvaraju se i teretane, a crkve, škole, trgovine i kulturno-zabavne ustanove mogu raditi s posebnim ograničenjima.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:18)
Završna faza provedbe projekta „Programeri zajednice“

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s partnerima polako ulazi u završnu fazu provedbe projekata “Programeri zajednice”, a samim time i izrade novog Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. koji će za cilj imati dodatno unaprijediti položaj i kvalitetu života mladih s područja grada i onih koji njemu gravitiraju.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 15:07)
Požar u radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je jučer, 25. studenog oko 9 sati u ulici M.J. Zagorke u Vinkovcima izbio požar u radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 14:47)
34-godišnjak teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Bošnjacima i Ceriću, nastupila je samo materijalna šteta, dok je u prometnoj nesreći na cesti Ilača-Tovarnik jedna osoba teže ozlijeđena – izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 14:41)
Pavliček: Važno je držati socijalnu distancu

Komentirajući porast zaraženih korona virusom u Hrvatskoj i Vukovaru, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako je ovoga trenutka najvažnije da pandemiju izdrži bolnički sustav. Osobno je protiv novoga lockdowna jer smatra da ga država ne bi mogla financijski i gospodarski podnijeti. Stoga je najvažnije odgovorno ponašanje građana. 

- Bitno je apelirati na naše sugrađane da u idućim mjesecima drže socijalnu distancu kako bi se broj zaraženih držao na zadovoljavajućoj razini. U najavi je i cjepivo i važno je da prebrodimo ovu zimu, na proljeće će već biti lakše. Nadam se da ćemo se dogodine u ovo doba vratiti u normalu – istaknuo je Pavliček.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:33)
4009 pozitivnih, umrla 51 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 4009 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 51 osoba, izvijestili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 21.725. Među njima je 2171 pacijenat na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 252 pacijenta.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirana je 115.626 osoba s koronavirusom, od kojih je 1552 umrlo.

Ukupno se oporavilo 92.349 osoba, od toga 2924 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 50.165 osoba.

Do danas je ukupno testirano 713.729 osoba, od toga 11.487 u posljednja 24 sata.

(Četvrtak, 26 Studeni 2020 12:26)
Mirjana Đermadi

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Nedjelja, 22 Studeni 2020 16:16

U ponoć su na snagu stupile nove mjere protiv širenja koronavirusa kojima se, među ostalim, obustavlja rad noćnih klubova i kasina te se ograničavaju javna okupljanja, svadbene svečanosti i pogrebi. Nove mjere donijete su jer dosadašnje nisu rezultirale smanjenjem broja zaraženih, što je važno za rasterećenje bolničkog sustava, a primjenjivat će se do 15. prosinca, najavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.- izvjestila je HINA.

Mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba umjesto 50, kako je bilo do sada, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 umjesto 30 osoba, dok na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba umjesto 30, a sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Privatne svečanosti ograničavaju se na 10 osoba umjesto 15, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostali ugostiteljski objekti radit će do 22 sata, uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a.

Takvu obavijest o najvećem broju kupaca morat će istaknuti i prodavaonice i trgovine.

Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje mjera.

Također se uvodi zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro. Provedbu mjera kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i i Državni inspektorat.

Subota, 21 Studeni 2020 17:32

Obilježena 29. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskome ratu. Kolona sjećanja prema procjenama novinara okupila oko 10.000 građana.

Odana počast žrtvama Borova naselja i žrtvama Ovčare.

Obilježena 29. obljetnica smrti kolege novinara Siniše Glavaševića.

Održan simpozij Ratna bolnica Vukovar 1991. - dr.Juraj Njavro.

Premjer Plenković posjetio tvornicu Borovo.

Tjednik uređuje i vodi Mirjana Đermadi

Petak, 20 Studeni 2020 11:51

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno je 2958 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 57 osoba, izvijestili su u petak iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 18.193. Među njima su 1992 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 217 pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 96.837 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 1257 preminulo.

Petak, 20 Studeni 2020 09:42

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Srijeda, 18 Studeni 2020 18:10

U okviru projekta „Svjetlosna rijeka sjećanja“ u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara 1991. u Dunav je kod Hrvatskog veslačkoga kluba Vukovar pušteno nekoliko stotina upaljenih crvenih lampiona.

 Događaj već više do 10 godina organizira Gradski muzej Vukovar, podsjetila je Ruža Marić ravnateljica ove gradske ustanove.

-Upravo ta svjetlosna rijeka na simboličan način osvjetljava put mrtvima u njihovo vječno počivalište, a mi puštanjem u Dunav upaljene svijeće odajemo poštovanje vukovarskim žrtvama u Domovinskome ratu zajedno sa našim sugrađanima i svim ostalim posjetiteljima koje nazoče ovoj simboličnoj manifestaciji.  -rekla je Ruža Marić.

Projekt Svjetlosna rijeka sjećanja temelji se na priči  koja potječe iz Japana i po njoj svijetlost lampiona koji putuju niz rijeku osvjetljava put dušama umrlih.

Utorak, 17 Studeni 2020 22:15

Paljenjem svijeća ispred u krugu Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar te molitvom koju je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić odana je počast svim vukovarskim braniteljima i civilima stradalim u srpskoj agresiji na Vukovar 1991.Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i prisjetila se ponovo tih teških vukovarskih dana kada je  u bolnicu svakodnevno pristizalo nekoliko desetina ranjenih branitelja i civila.

-Ovo su dani kada se sjećamo jeseni 1991. svakodnevnog razaranja grada i stradanja naših sugrađana, ali su i dani kada se ponovno sretnem sa svojim prijateljima koje dugo nisam vidjela i sretna sam da su živi i zdravi. Nažalost, mi smo naučili  s tim sjećanjima živjeti- rekla je ravnateljica Bosanac.

Premjer Andrej Plenković koji je sa suradnicima nazočio molitvi ispred bolnice, zahvalio je dr. Bosanac, svim vukovarskim braniteljima jer je Hrvatska pobijedila u  Domovinskome ratu.

- Ovdje, u krugu vukovarske bolnice prisjećamo se strašnih trenutaka od prije 29 godina, kao i svih onih koji su dali život za slobodu Hrvatske, svih vukovarskih branitelja i ranjenika. Posebno želim kazati da je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu, da smo slobodni i živimo u demokratskoj zemlji- naglasio  je premijer Andrej Plenković nakon molitve i paljenja svijeća kod spomenika u dvorištu bolnice.

Plenković je u ime Vlade zahvalio posljednjem zapovjedniku obrane Vukovara Branku Borkoviću, ravnateljici Vesni Bosanac, braniteljima te svim Vukovarcima i Vukovarkama. Uz premjera Andreja Plenkovića, molitvi su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara 1991. Branko Borković, zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić .

U kratkom programu ispred bolnice, prilagođenom epidemiološkim uvjetima, sudjelovala je i klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Utorak, 17 Studeni 2020 17:38

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice je na čelu s glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem položilo je vijenac i upalilo svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u povodu 29. obljetnice žrtve Vukovara 1991.

-Hrvatska demokratska zajednica odaje počast žrtvi Vukovara, kao i svim žrtvama koje su u Domovinskome ratu položile svoje živote za slobodu i neovisnost  Hrvatske.  Ovdje smo se kao jedinstvena stranka poklonili žrtvi Vukovara. Ove godine radimo velike pomake i vjerujemo kako ćemo 30. obljetnicu stradanja obilježiti na dostojanstven način i da radimo na ujedinjenju cijele hrvatske države.- rekao  je Katičić.

Nikola Mažar, povjerenik HDZ-a za Grad Vukovar naglasio je kako su vijence položili i svijeće upalili dan uoči 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koji je od ove godine državni blagdan. On je pozvao sve  koji nose grad Vukovar i ljubav prema njemu i domovini, da sutra u krugu svojih obitelji upale svijeću, pomole se i na taj način se prisjete svih nevinih žrtava 1991. koje su pale za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

-U vrijeme pandemije koronavirusa je sigurnost svih nas najvažnija, a vjerujem kako ćemo slijedeće godine taj najvažniji i neradni dan obilježiti zajedno ovdje u Vukovaru.-rekao je Mažar.

Mario Banožić ministar obrane RH i tajnik vukovarsko-srijemskog Županijskog HDZ-a,  naglasio je  jedinstvo HDZ-a.

-Hrvatska demokratska zajednica bila je uz Vukovar od prvih dana Domovinskoga rata, kroz mirnu reintegraciju te obnovu i povratak prognanih Vukovaraca, a to je i danas. Vidljivo je kako to Vukovarci cijene- rekao je Banožić.

Utorak, 17 Studeni 2020 16:58

Hrvatska zajednica županija na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata odala počast žrtvi Vukovara 1991.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija