Ispiši ovu stranicu

Dabro i Mujkić predstavili program “Mladost je rješenje”

Dabro i Mujkić predstavili program “Mladost je rješenje” Foto: Josip Dabro

Josip Dabro, nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije na predstojećim lokalnim izborima, zajedno sa kandidatkinjom za zamjenicu župana Ivanom Mujkić, predstavio je izborni program „Mladost je rješenje“.

Pri predstavljaju izbornog programa Dabro je rekao kako Vukovarsko-srijemska županija utjehu više ne treba nego perspektivu za budućnost.

-Ova županija ima potencijal za razvoj, koji oni koji su je vodili nisu znali niti htjeli iskoristiti. Ja sam glas onih koji misle drugačije, žele raditi i stvarati bolje uvjete za sve. Jamčim vam kvalitetna i provediva rješenja za gospodarski oporavak, otvaranje novih radnih mjesta, revitalizaciju poljoprivrede, bolje uvjete za obrazovanje, zasnivanje obitelji, brigu za starije i adekvatnu zdravstvenu skrb za sve. Poljoprivreda, poduzetništvo i prije svega demografska revitalizacija. To su stupovi razvoja Vukovarsko-srijemske županije i okosnica mog programa -  rekao je Dabro dodajući kako je izgradnja regionalnih centara za skladištenje voća i povrća, na što godinama apeliraju domaći uzgajivači, neizostavna karika u efikasnijem plasmanu domaćeg proizvoda.

Uz podizanje zdravstvenih i obrazovnih standarda u županiji, kao i brigu za starije i umirovljenike, Josip Dabro istaknuo je posebnu brigu o najranjivijim skupinama društva, zdravstvene usluge učiniti demo dostupnijima i kvalitetnijima. Potrebno je da jedna od baza Hitne helikopterske službe bude u Vukovarsko- srijemskoj županiji.

Također, najavio je i poticaj za mlade poduzetnike, sufinanciranjem u iznosu od 50.000,00 kuna za svakog novog mladog poduzetnika/poduzetnicu.

- Moj izbor je Hrvatska, ostati ovdje živjeti sa svojom obitelji i raditi stvarajući nove prilike i bolje uvjete za život – rekao je Dabro.

Ivana Mujkić, kandidatkinja za zamjenicu župana VSŽ  istaknula je kako je demografska revitalizacija  primarno ekonomsko pitanje i ona je moguća prije svega promjenom politike prema selu i poljoprivredi te objektivnim vrednovanjem rada na selu. Također, najavila je konkretne poticaje mladim obiteljima za doseljavanje u Vukovarsko-srijemsku županiju.

Mujkić se dotakla i pitanja vezanih uz obrazovanje, razvoj turizma i poduzetništva ocijenivši kako Slavonija mora imati poseban porezni tretman u Republici Hrvatskoj, a iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije daleko više je potrebno izdvajati za razvoj i pomoć poduzetništvu.

Pročitano 914 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI