Ispiši ovu stranicu

Predstavljena lista za V. izbornu jedinicu koalicije Rijeke pravde

Predstavljena lista za V. izbornu jedinicu koalicije Rijeke pravde Foto: Valerija Lozančić

U središtu Vukovara danas su predstavljeni kandidati i kandidatkinje koalicije Rijeke pravde iz V. izborne jedinice.

Član Predsjedništva SDP-a i prvi na listi u V. izbornoj jedinici, europarlamentarac Predrag Fred Matić naglasio je kako u EU postoji 196 regija, a Panonska regija kojoj pripada i ovaj dio Hrvatske je tek na 186. mjestu, za što kaže da je poražavajuće i krivi aktualnu vlast.
- Želim se „pod stare dane”vratiti u Vukovar, ali ne u ovakav Vukovar i ovakvu osiromašenu i raseljenu Slavoniju. Za sve je to kriva aktualna vlast, međutim, građani ne reagiraju. Stoga je cilj naše koalicije izazvati kod njih dvije emocije. Prva je bijes da ovako više ne može i da Slavonija ne može više biti zadnja rupa na svirali, a druga je nada, ona uvijek postoji. Ovaj kraj ima veliki potencijal i siguran sam da će birači u V. izbornoj jedinici znati prepoznati poštene ljude koji žele raditi na dobrobiti drugih, a ne samo za svoju dobrobit kao što je to bilo do sada – rekao je Matić.

Dodao je kako su izborni programi svih stranaka gotovo identični, da se svi zalažu za bolji i sretniji život, blagostanje i sigurnost, ali da to ne mogu provoditi oni koji su zemlju doveli u ovakvo stanje.
- Vladu je napustilo 30 ministara, a nijedan nije otišao jer je slomio nogu, već su svi otišli u pratnji policije. Po neke još nisu došli jer su „ubili ili umrtvili institucije”. Oni koji su raselili i opljačkali Hrvatsku ne mogu nam donijeti boljitak – poručio je Matić.

Peta na listi i predsjednica GO SDP-a Vukovar Biljana Gaća poručila je kako imaju jasan i konkretan plan za gospodarski razvoj i bolji standard svih građana.
- Osnovat ćemo namjenski fonda iz kojeg ćemo financirati izgradnju i obnovu državnih stanova koje bi mladi i mlade obitelji mogli kupiti po povlaštenim cijenama. Veliki dio programa odnosi se i na besplatne vrtiće te besplatno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a također, zalažemo se i za povećanje dječjeg doplatka. Planiramo preformulirati formulu za usklađivanje mirovina s rastom cijena i prosječnom plaćom kako bi za četiri godine prosječna mirovina u Hrvatskoj bila veća od 750 eura – poručila je Gaća dodajući kako se divi današnjim umirovljenicima što uspijevaju preživjeti s tako malim mirovinama.
- Mi ćemo to promijeniti – naglasila je.

Četvrti na listi, načelnik Općine Cerna Josip Štorek (HSS) rekao je da će se, ako uđe u Hrvatski sabor zalagati za izglasavanje Zakona o obnovi ratom razrušenih mjesta u Slavoniji, Baranji i Srijemu.
-Želim da osim grada Vukovara i druga stradala mjesta u Domovinskom ratu imaju privilegiju brže obnove i povratka – rekao je Štorek.

Sve kandidate predstavio je četvrti na listi, načelnik Starih Mikanovaca Mario Milinković.

Nakon predstavljanja, kandidati s liste SDP-a i partnera položili su vijenac i upalili svijeću kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

 

Pročitano 436 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić