Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba hodočasnika Ivice Bote "Put sv. Jakova - Camino de Santiago"

Autor izložbe Ivica Bota sa svojim fotografijama Autor izložbe Ivica Bota sa svojim fotografijama Foto: Dražen Bota

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena je izložba hodočasnika Ivice Bote  "Put sv. Jakova - Camino de Santiago".  

Ivica Bota (67) umirovljeni je inženjer građevinarstva koji  s obitelji živi u Splitu, a prije dvije godine hodočastio je u Santiago de Compostelu na grob apostola Jakova i propješačio za 40 dana gotovo 900 km. Hodočašće sv. Jakovu staro  je preko 1100 godina. Izložba donosi fotografije s tog hodočašća.
-Prvih 20 fotografija daju prikaz jednog dana na putu, od duge jutarnje sjene kada hodočasnik kreće na put, krajolika, hoda i odmora do zajedničke večere s drugim hodočasnicima. Ostalih 20 fotografija su izbor zanimljivih i značajnijih mjesta do dolaska u Santiago i završetka puta u Finisterri. Fotografije daju plastičan prikaz događaja Puta, a kratki tekstovi uz fotografije dovode posjetitelja u mogućnost izravnog uvida u tijek života na putu, rekao je autor izložbe Ivica Bota dodajući kako izložbom želi dočarati taj put i približiti ga ljudima u Hrvatskoj, jer kako je rekao put mu je donio radost, iskušenje i potvrdu te dao blagoslov i veliku energiju.

O Putu svetog Jakova govorio je i gvardijan, fra Ivica Jagodić, a na otvorenju je nastupio Pjevački zbor Društva "Hrvatska žena" iz Vukovara.

Izložba će biti otvorena do 6. listopada.

Pročitano 1292 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić