Ispiši ovu stranicu

Održano predavanje o vukovarskim ljetima u razdoblju od 1950. do 1970. godine.

Održano predavanje o vukovarskim ljetima u razdoblju od 1950. do 1970. godine. Foto: Marija Molnar

U okviru programskog ciklusa Kulturni četvrtak u Gradskoj knjižnici Vukovar, predavanje na temu Ljeta u Vukovaru (1950.-1970.) održao je mr. sc. Ivan Hubalek. Ovaj bivši djelatnik poduzeća Borovo i poznati vukovarski kroničar, prikupio je mnoštvo podataka iz toga vremena, a i sam je odrastajući u to doba svjedok mnogim događajima. Razdoblje je to poplave, izgradnje obaloutvrde i uređenja Vukovara u obliku u kakvom ga poznajemo danas, a zabavni i općenito društveni život Vukovaraca toga vremena bio je znatno drugačiji nego danas.

-U prvom se redu to odnosi na korzo. Šetnje u dva reda, od kojih jedna skupina ide u smjeru od baroknoga trga do hotela Lav, a druga u suprotnom, okupljale su cijeli grad na jednome mjestu. Na blagajnu plesnjaka u tzv.Omladinskom domu nisi mogao pristupiti od gužve. Isto je bilo i s kino ulaznicama. U isto vrijeme se odvijao ljetni život na gradskoj obali Dunava gdje smo imali kupalište i uživali kroz cijelo djetinjstvo i mladost. Bila su to potpuno drugačija i jednostavnija vremena – prisjetio se Hubalek.

Predavanje je održano u skladu s epidemiološkim mjerama, a u ime Grada Vukovara nazočio je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

 

Pročitano 663 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar