Ispiši ovu stranicu

U večeri Pjesničke posvete Luki Botiću u Đakovu Vukovaraci osvojili prvu i treću nagradu publike

Dani Luke Botića Dani Luke Botića Foto: Tanja Belobrajdić

Đakovački kulturni krug u suradnji s Udrugom Opor-Botići iz Kaštela po 12. put organizirao je Dane Luke Botića, kulturnu manifestaciju koja nosi ime po velikom hrvatskom književniku Luki Botiću, koji svojim životom i djelom i danas povezuje hrvatski sjever i jug. U subotu, 21. kolovoza u Đakovu, u večeri Pjesničke posvete Luki Botiću koji je prvi dobitnik jedne književne nagrade u Hrvatskoj – Nagrade Nevenovih čitatelja 1854., između 20 pjesnika čiji su radovi odabrani za zbornik, prvu nagradu publike osvojio je vukovarski pjesnik, slikar i kipar, Dubravko Duić Dunja s pjesmom Ovod.

-Pjesma Ovod doista je oduševila sve prisutne. Riječ je o domoljubnoj, rodoljubnoj pa na neki način i socijalnoj pjesmi, napisanoj na čakavskom narječju. Njome je želio poručiti da treba ostati u Hrvatskoj i ne treba zaboraviti one koji su za nju dali svoj život, poštivati ono što imamo i svojoj djeci ovdje omogućiti pristojan život i egzistenciju da ne moraju napuštati Domovinu za koju su se krvavo izborili njihovi roditelji - rekla je spisateljica i kolumnistica Tanja Belobrajdić koja je s pjesmom Bilo bi dobro umrijeti ove jeseni osvojila treću nagradu.

-Zahvalna sam publici i iznenađena što sam osvojila treću nagradu budući da nismo bili na domaćem terenu. Dubravkova je pjesma uistinu bila toliko dobra da je podnijela sve simpatije. Doista smo zadovoljni što je dvoje Vukovaraca osvojilo ove nagrade – dodala je Belobrajdić.

Drugu nagradu osvojila je Đakovčanka Ana Tadić s pjesmom Ravnoteža smisla.

Pročitano 851 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić