Ispiši ovu stranicu

HKGD “Dunav” Vukovar provodi projekt “Kultura i tradicija online”

HKGD “Dunav” Vukovar provodi projekt “Kultura i tradicija online” Foto: HKGD Dunav Vukovar

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar, na temelju rezultata postupka odabira projekta u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Umjetnost i kultura online dobilo je EU sredstva za financiranje projekta „Kultura i tradicija online“.

Riječ je o projektu kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u trajanju od 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 499.800 HRK, a sufinancira se 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt “Kultura i tradicija online” vezan je uz još uvijek aktualnu epidemiološku situaciju koja je nažalost rezultirala velikom socijalnom isključenosti, a posebice umjetničkih organizacija i udruga u kulturi.

-Osnovni je cilj projekta povećati socijalnu uključenost mladih do 25 godina i starijih od 54 godine na području grada Vukovara kroz očuvanje tradicije i sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim online programima. Projektom se obrađuju i prezentiraju kulturni sadržaji iz područja tradicijske kulture. Provedbom online kulturnih i umjetničkih radionica – tamburaških radionica, radionica folklornog plesa i pjesme i edukacija za tradicijsko češljanje i izradu tradicijskih frizura doprinijet će se boljoj socijalnoj integraciji ciljane skupine, poboljšanju kvalitete njihova života i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19. Navedene radionice će se odvijati tijekom 10 mjeseci, a svaki sudionik koji uspješno završi radionicu dobit će potvrdu za sudjelovanje i doprinos u radu određene online radionice – priopćeno je iz HKGD "DUNAV" Vukovar.

Sve informacije vezane uz projekt mogu se pronaći na web stranici: https://kulturaitradicijaonline.com/

Pročitano 520 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić