Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko veleučilište proslavilo 18. rođendan

Svečanost je počela hrvatskom himnom Svečanost je počela hrvatskom himnom Milan Paun

Prije 136 godina rođen je Lavoslav Ružička koji je Nobelovu nagradu za kemiju dobio 1939. godine.

Svečanom sjednicom Vijeća Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ i dodjelom priznanja vukovarsko je veleučilište proslavilo svoj 18. rođendan i rođendan prvoga hrvatskoga nobelovca Lavoslava Ružičke koji je rođen u Vukovaru 13. rujna 1887. godine, a veleučilište nosi njegovo ime.

- Postali smo punoljetni, a to znači da se moramo suočavati s pravim problemima i izazovima kako bismo studente odveli na pravi put svijetle budućnosti. Slavimo i preseljenje u prostore Radničkog doma u Borovu naselju i nadamo se da ćemo u studenom ili prosincu to učiniti. Svi su natječaji za uređenje završeni, svi s ugovori potpisani. U listopadu stiže namještaj, u studenom ostali dijelovi. Slavimo i izvrstan studentski standard te naše studente, nastavnike i sve zaposlenike - rekao je dekan veleučilišta Željko Sudarić te dodao da je nedavno potpisan i sporazum o izgradnji studentskoga restorana.

- Nadamo se da ćemo na taj način privući još veći broj mladih u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju te time zaokružiti dio poslovanja i krenuti u nove studijske programe nakon preseljenja. Osim studenata iz Vukovara, imamo i studente iz regije te Hrvate izvan Republike Hrvatske, konkretno iz Subotice – ustvrdio je dekan.

Na veleučilištu je u tijeku jesenski upisni rok, a očekuju da će u novu akademsku godinu krenuti s tisuću do 1050 studenata. I dalje je najveće zanimanje studenata za studij fizioterapije, no ove godine slobodnih mjesta nije ostalo ni na upravnom studiju ni studiju trgovine.

Veleučilište je nagradilo svoje djelatnike i vanjske suradnike, među njima je vanjski suradnik Josip Vrbošić, umirovljeni sveučilišni profesor prava i hrvatski veleposlanik koji sedam godina predaje na vukovarskom veleučilištu.

- Nagrada mi puno znači jer kada ste u mirovini puno vam znači ako vam netko ponudi dodatni angažman. Zahvalan sam veleučilištu što mi je to dodijelilo i nastavit ću raditi istim elanom i istim žarom u prenošenju svojih velikih iskustava – izjavio je Vrbošić.

Župan Damir Dekanić ocijenio je da je veleučilište opravdalo svoje postojanje te da napreduje, a u ime Grada Vukovara okupljene je pozdravila pročelnica za gospodarstvo Kristina Bilić.

 

Pročitano 763 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun