Ispiši ovu stranicu

Književnici i novinari u čast Siniši Glavaševiću

Sa susreta novinara i književnika Sa susreta novinara i književnika Dražen Bočkaj

U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je 8. Novinarsko-književnički susret "Grad – to ste Vi" posvećen književniku, novinaru i ratnom izvjestitelju Hrvatskoga radija Vukovar Siniši Glavaševiću koji je na današnji dan 1991. pogubljen na Ovčari zajedno s još 162 ranjenika odvedena iz vukovarske bolnice.

Predstavnik Društva hrvatskih književnika Stanislav Marijanović rekao je kako je Vukovar u Domovinskom ratu branila i moćna riječ Siniše Glavaševića koji je bio u javnosti prvi poznati vukovarski branitelj te da su pravda i istina bile vodilje u Sinišinom izvještavanju.

O vlastitom ranom izvještavanju govorila je izvjestiteljica HTV-a Višnja Mišin, a sudionici skupa bili su i predstavnik Hrvatskoga novinarskog društva Davor Lončarić, književnik Ratko Cvetnić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo dok je voditeljica bila novinarka HRV-a Amalija Lovrić. Priče Siniše Glavaševića čitao je David Bilić, učenik osmoga razreda OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara.

Novinarsko-književnički susret utemeljili su i organiziraju Hrvatski radio Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar u suradnji s Društvom hrvatskih književnika i Hrvatskom novinarskim društvom. 

Pročitano 3207 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun

Medij

Galerija slika