Ispiši ovu stranicu

Devet rekorda za Natašu Dermiček

Nataša Dermiček Nataša Dermiček Foto: KDU "Vukovar"

Grad Zagreb i Dom sportova u subotu 24. travnja, bili su poprište borbi najboljih dizačica utega za ekipnu seniorsku titulu Prvaka Hrvatske za ovu godinu.

Hrvatski dizački savez je izdao propozicije za ovo natjecanje, prema kojima za ekipu maksimalno mogu nastupiti četiri natjecateljice a rezultat ekipa se dobije zbrajanjem ostvarenih sinclair bodova .

 Najviše uspjeha imale su članice domaćina DK „Metalac“ ispred KDU „Osijek“ i DK „Slavonija“ iz Osijeka, dok je mladim članicama KDU „Vukovar“ pripalo četvrto mjesto.

Obzirom da KDU „Vukovar“ još nema „pravih“ seniorki, nego za seniorsku ekipu nastupaju natjecateljice mlađih uzrasta (2 kadetkinje i 2 juniorke), četvrto mjesto u državi smatra se uspjehom.

Najuspješnija natjecateljica KDU „Vukovar“, bila je Nataša Dermiček, koja je u svojim prvim pokušajima startala s težinama novih državnih rekorda za uzrast U17 i kategoriju do 55 kg i 9 puta pomjerala granice rekorda, podigavši 48, 49 i 50 kg u trzaju, 61, 62 i 63 kg u izbačaju, a što je 111, 112 i 113 kg u biatlonu.

Za KDU „Vukovar“ su još nastupile: Emina Kondić s 49+61= 110 kg, Hermana Dermiček sa 62+75=137 kg i Ana Crnjac sa 65+80 =145 kg.Klub dizača utega Vukovar

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI