Ispiši ovu stranicu

Nikola peti, Nataša deveta na Kupu Europske unije u dizanju utega

Nikola Todorović Nikola Todorović Foto: Klub dizača utega Vukovar

Nataša Dermiček i Nikola Todorović odradili reprezentativni nastup na Malti.

Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ Nataša Dermiček i Nikola Todorović nastupili su u sastavu Hrvatske dizačke reprezentacije, na VIII. Kupu Europske unije, koje je održano od 25. do 27. lipnja 2021.g. na Malti.

Na ovom skupu najboljih mladih dizača utega, nastupili su natjecatelji iz 12 zemalja Europske unije, a Nataša i Nikola su branili boje Republike Hrvatske u uzrastu do 17 godina.

Nataša se rezultatima od 48 kg. u trzaju, 60 kg. u izbačaju i 108 kg. u biatlonu plasirala na deveto mjesto, dok je Nikola sa 103 +120=223 kg. osvojio peto mjesto.Nataša Dermiček 2

-Ostvarenim moramo biti zadovoljni, iako smo očekivali nešto bolje težinske rezultate, ali oni ne bi promijenili ništa u konačnom plasmanu naših reprezentativaca. U ljetnom smo razdoblju, kada će mnogi sportaši na zasluženi odmor, ali to ne vrijedi za natjecatelje Kluba dizača utega „Vukovar“, za njih odmora neće biti, jer ih početkom kolovoza očekuje Prvenstvo Hrvatske za uzraste U20 i U23 u Splitu, a od 20. do 30. kolovoza na rasporedu je Prvenstvo Europe Za uzrast U17 u Poljskoj.

Ako financijska situacija u Hrvatskom dizačkom savezu dozvoli, na put u Poljsku trebala bi ići četiri člana KDU „Vukovar“. Ako se to i ostvari, bit će to još jedno priznanje dobrom radu u klubu i nastup na ponos Grada Vukovara – rekao je predsjednik i tajnik kluba dizača utega Vukovar Milan Kordić.

Pročitano 426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI