Ispiši ovu stranicu

Kuglači Vodovoda nisu uspjeli ostati u ligi

Kuglači Vodovoda grada Vukovara Kuglači Vodovoda grada Vukovara Foto: KK Vodovod grada Vukovara

Protekla sezona za vukovarske kuglače bila je izuzetno burna, izazovna. Nakon prošlo sezonskog osvajanja prvog mjesta u 3. HKL istok – zona Osijek i ne mogućnosti plasmana u drugu ligu zbog nepotpuno odigranog prvenstva, uslijed korona uvjeta, ljetos je kuglačima Vodovoda ponuđeno spajanje klubova od strane osječkog Kandita, člana 1. B lige. Nakon razmatranja ponude ista je i prihvaćena, te su kuglači Vodovoda proteklu sezonu nastupali u 1. B HKL – Sjever.

Bio je to veliki izazov za vukovarske kuglače. Ipak, to je drugi rang natjecanja u Hrvatskoj koji zahtjeva puno više organizacijskih i tehničkih uvjeta, a koji su uz korona uvjete izuzetno trošili ekipu. To je za posljedicu imalo manjak fokusiranosti na samo kuglanje, rezultate vukovarskih kuglača. Samom odlukom da se Vukovarci natječu u 1. B ligi bili su svjesni da bi ostanak u istoj bio ogroman uspjeh. Na žalost po njih, u ovom trenutku to je bilo neizvedivo. Previše je tu bilo problema koji su se tijekom sezone morali rješavati, a koji su se uz probleme s igračkim kadrom činili još većim, da bi to završilo ostankom u ligi.

- Sezona je završena s tri pobjede, a sve tri su jako odjeknule u kuglačkim krugovima. U prvom kolu smo pobijedili maksimalnim rezultatom, jedini u svim ligama. Drugu pobjedu smo ostvarili protiv dotadašnjeg neprikosnovenog lidera prvenstva, ekipe Novske, ekipe koja je godinama nastupala i u Prvoj ligi, a koji u svojim redovima imaju i aktualnog reprezentativca BiH-e. Ovom pobjedom smo direktno utjecali na to da na kraju, ipak, ekipa Đurđenovca osvoji prvenstvo, te se plasira u Prvu ligu. Treća pobjeda je ostvarena protiv ekipe Belišća uz postizanje novog ekipnog i pojedinačnog rekorda kuglane. Time smo podigli ekipni rekord koji smo i prije držali, a koji smo postavili prije tri godine. Ovaj podatak za kuglačke znalce jako puno govori. Vukovarski kuglači su sigurno napredovali igrački u ove tri godine, više se trenira, a rezultati tijekom prvenstva to nisu potvrđivali. Razlog bi vjerojatno trebalo tražiti u svim tim problemima koji su se pojavljivali tijekom sezone.

Na kraju ipak ostaje žal za propuštenom prilikom da se ostane u ligi jer ostaje spoznaja da je čak pet utakmica izgubljeno s vrlo malom razlikom. Uz malo više sreće, htijenja, koncentracije to su mogle biti i pobjede, a onda ostanak ne bi bio upitan. U tim trenucima se i najbolje vidjela razlika među ekipama. Kada ti se ponudi prilika za pobjedu treba je i ugrabiti – rekao je član kluba Ivan Vučković

Godišnjom Skupštinom kluba kuglači Vodovoda grada Vukovara zaključili su prvenstvenu sezonu 2021/22.g. Za novog predsjednika Skupštine izabran je Zlatko Horvat koji je član kluba od osnivanja.

Gotovo pred sam kraj sezone u klub je stigao pokal za osvojeno prvenstvo u prošloj sezoni, te medalje za igrače.

Na kraju prvenstvene sezone kuglači koriste preostalo vrijeme za odigravanje turnira, prijateljskih utakmica i razmišljanja o sljedećoj sezoni.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI