Ispiši ovu stranicu

Streljački klub "Grič 7" osvojio 21 medalju

Streljaštvo 4. kolo 2. Hrvatske lige – 5. regije Streljaštvo 4. kolo 2. Hrvatske lige – 5. regije Foto: Janoš Kery

Streljački klub Grič 7 Vukovar organizirao je natjecanje 4. kola 2. Hrvatske lige – 5. regije u osnovnoj školi Mitnica. Nastupilo je 55 natjecatelja iz pet županija na pušci i pištolju. Članovi SK "Grič 7" Vukovar imali su uspješan nastup. Na pištolju su nastupile Kiara Lemac i Dora Helena Moguš, Kaira je osvojila pet zlatnih medalja i jedno srebro a Dora Helena dva srebra i tri bronce.

- Zadovoljni smo našim rezultatima a vidim da su zadovoljni i strijelci iz drugih klubova. Bilo je nekih malih propusta u organizaciji ali ništa strašno, bitno je da nitko nije doveden u prednost ispred drugog strijelca što je jako bitno. U okviru ovog natjecanja imali smo tri natjecanja. Bilo je prvenstvo županije za seniore, tu su nam obje cure prošle, ostvarile su normu, pravo nastupa na prvenstvu države u seniorskoj kategoriji koje će biti početkom drugog mjeseca u Osijeku.

U kategoriji zračna puška nastupilo je sedam natjecatelja. Tea Njegovec je osvojila dva srebra mjesta i četiri bronce, Jana Tetkić zlato, Petra Budimir srebro i Tomislav Moguš dva srebra.

 

Imamo jednu ekipu cura na pušci koje su dosta kvalitetne i mislim da bi mogle napraviti neki rezultat – rekao je predsjednik SK "Grič 7" Vinko Kovač.

Kovač se zahvalio pročelniku Darku Dimiću koji ih je posjetio ispred grada Vukovara i podijelio medalje najboljima u kategoriji pištolja.

Kiara Lemac je u kategoriji zračni pištolj osvojila pet zlatnih medalja i jedno srebro – Jako sam zadovoljna, ostvarila sam rezultat dovoljan za prolazak na seniorsko državno natjecanje.

Kiara je inače peta na državnoj rang listi u juniorskoj kategoriji, a plan je biti među top 8 u juniorskoj i među 10 u seniorskoj konkurenciji.

Evo kako je Kiara počela trenirati streljaštvo – Gospodin Vinko Kovač me doveo u klub i ja sam se zaljubila u taj sport, tako reći na prvi metak i ostala sam u njemu već 7 godina. Pucam iz pištolja 10 metara. Probala sam i pušku, pucala sam nekoliko sezona ali pištolj mi je ipak prirastao više srcu – rekla je Kiara, a kada je budućnost u pitanju Kiara kaže - Bilo bi lijepo ostvariti ulazak u reprezentaciju ali ono što je važnije kod streljaštva je to što on potiče i pamćenje i memoriju i može pomoći razno raznim ljudima bez obzira na rezultate koje postižu i to je jedna od njegovih mnogobrojnih vrijednosti. Na seniorskom prvenstvu bila bih zadovoljna da se plasiram među prvih 10 to bi bio veliki napredak. Na području Slavonije i Baranje konkurencija je dosta jaka ali ja sam dosta uspješna i rješavam to poprilično lagano. Na državnom prvenstvu konkurencija je zasigurno jaka i mora se uložiti silan trud da bi se ostvario dobar plasman ali mislim da je sve moguće i treba samo raditi, trenirati i rezultati će doći.

Kiara tjedno trenira 3-4 puta no zbog raznih obveza ne stigne više ali i s tim treninzima ostvaruje lijepe rezultate. Pozvala je zainteresirane da dođu i okušaju se jer je streljaštvo jedan lijep, gospodski sport koji postoji već generacijama i zasigurno će pomoći u koncentraciji i učenju a u konačnici stvorit će nova iskustva.streljaštvo2

Prije natjecanja razgovarali smo s Teom Njegovec koja se natječe u disciplini zračna puška, evo što su bila njezina očekivanja – Za ovo natjecanje mislim da će biti sve OK zato što sam vježbala cijeli tjedan, skoro svaki dan sam bila na treningu po nekoliko sati. S treniranjem sam počela prije dvije godine kada sam upisala srednju školu. Moja kolegica iz razreda je trenirala tako da sam htjela vidjeti kako je to i svidjelo mi se. Puno mi je pomoglo i u školi zbog koncentracije, na natjecanju se koncentriram i vježbam tu koncentraciju bez da me netko ometa i lakše mi je onda i u školi – rekla je Tea, te od rezultata izdvaja – Izdvojila bih rezultat u Dubrovniku, tada sam imala novu pušku i to mi je bilo prvi puta da sam pucala iz nove puške i otpucala sam svoj najbolji rezultat. Ove godine su mi nešto manja očekivanja jer sam se više koncentrirala na školu i na ocjene. Malo sam zapostavila streljaštvo, ali se pokušavam vratiti da mi to bude na prvom mjestu uz školu. Preporučila bih streljaštvo i drugima jer se lakše koncentrirati u školi i na učenje – rekla je Tea.

 

Zračni pištolj 10m

Kiara Lemac

GrandPrix:
Juniorke 1.mjesto

mlađe juniorke 1.mjesto

seniorke 2.mjesto

mlađe seniorke 1.mjesto

Prvenstvo županije VSŽ:

mlađe seniorke 1.mjesto

seniorke 1.mjesto

 

Dora Helena Moguš

GrandPrix:

Juniorke 3.mjesto

mlađe juniorke 3.mjesto

mlađe seniorke 3.mjesto

Prvenstvo VSŽ:

ml.seniorke 2.mjesto

seniorke 2.mjesto

 

Zračna puška 10m

Tea Njegovec

GrandPrix:
Juniorke: 3.mjesto
mlađe juniorke: 3.mjesto
seniorke: 3.mjesto
mlađe seniorke: 3.mjesto

Prvenstvo VSŽ:

seniorke 2.mjesto

mlađe seniorke 2.mjesto

 

Jana Tetkić

GrandPrix:

GrandPrix:

Mlađe kadetkinje : 1.mjesto

 

Petra Budimir

GrandPrix:

Mlađe kadetkinje 2.mjesto

 

Marko Tomislav Moguš

GrandPrix:

Mlađi juniori 2.mjesto

Prvenstvo VSŽ

mlađi seniori 2.mjesto

 

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI