Ispiši ovu stranicu

21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

KDU "Vukovar" KDU "Vukovar" Foto: KDU Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

Pročitano 520 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI