Ispiši ovu stranicu

KSO Vukovar drugi na turniru u Zadru

KSO Vukovar u Zadru KSO Vukovar u Zadru Foto: KSO Vukovar

Klub sjedeće odbojke Vukovar nastupio je na jakom međunarodnom turniru u Zadru, 11. turnir „Maslenica 93 – Memorijal Ivica Kapetanović“, gdje je u konkurenciji jakih klubova iz hrvatske lige i jednim iz lige BiH, osvojeno drugo mjesto. Na turniru u skupini s OKI Split, POK Marsonia i muškom reprezentacijom Hrvatske, osvojeno je prvo mjesto s dvije pobjede i jednim porazom, te je finale odigrano s klubom KSO ISKRA Bugojno (BiH), gdje je klub iz Bugojna bio ovoga puta bolji. Ujedno su na turniru u Zadru kompletirane medalje, od 2020. do 2024. osvojene su zlatna, srebrna i brončana medalja.

Vukovar je započeo 28. listopada prošle godine nastup u Hrvatskoj ligi sjedeće odbojke, gdje je u skupini SJEVER s momčadima POK Marsonia - S.Brod , OK OSI Zrinski – Nuštar, ŠIOK HVIDRA Osijek – Osijek, OKI Novska – Novska tražio mjesto u top tri za ulazak u ligu za prvaka koja se nastavlja 2024. godine. Skupinu JUG čine IOK Zagreb, KSO Knin 95, OKI Zadar, KISO Hrabri – Zagreb, OKI Split i Ženska reprezentacija RH.

Kroz odigrana četiri kola (gdje se u svakom kolu odigraju po dvije utakmice) i ukupno odigranih osam utakmica, KSO Vukovar zauzeo je treće mjesto u skupini SJEVER te se tim rezultatom plasirao u ligu za prvaka s klubovima POK Marsonia i ŠIOK HVIDRA Osijek iz skupine SJEVER, te iz skupine JUG klubovi IOK Zagreb, KSO Knin 95 i POK Zadar.KSO 2

KSO Vukovar sudjelovao je i na 17.memorijalnom kupu hrvatske u sjedećoj odbojci, odigranom od 25. do 26. studenoga 2023. u Solinu, te je osvojeno peto mjesto u konkurenciji 10 klubova.

3. prosinca prošle godine KSO Vukovar je pozvan na jak turnir u grad Breza (BiH), i u konkurenciji jakih Bosansko hercegovačkih klubova zauzeo je drugo mjesto, izgubivši u finalu od domaćina OKI Breza. Poznavatelji ovoga sporta znaju koliko je jaka liga sjedeće odbojke BiH, a i rezultati reprezentacije BiH to potvrđuju (višestruki prvaci svijeta, Europe, olimpijski prvaci na paraolimpijskim igrama). Time osvajanje drugog mjesta u konkurenciji s klubovima iz BiH još više vrijedi.

Na proljeće KSO Vukovar očekuje nastavak prvenstva u ligi za prvaka, kao i organizacija tradicionalnog turnira u Vukovaru.

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI