Ispiši ovu stranicu

Tvrtka Končar-Elektroindustrija za Vodotoranj donirala 1,5 milijuna kuna

Simbolična predaja donacije Simbolična predaja donacije Foto: Valerija Lozančić

Predsjednik Uprave tvrtke Končar – Elektroindustrija d.d. Darinko Bago uručio je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi donaciju u iznosu od 1.500.000 kuna za projekt "Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva.

Riječ je o najvećem iznosu uplaćenom za obnovu Vodotornja do sada. Bago je naglasio da Vodotoranj treba obnoviti kako bi bio podsjetnik budućim generacijama da se nešto slično ne dogodi. - Ono što je za Izrael Masada Vukovar je za Hrvatsku i svakako je korisno ove simbole kao što je vodotoranj obnoviti kako bi naraštaji koji dolaze mogli upoznati povijest ovoga grada i stvaranja hrvatske države te ne dopustiti da se nešto slično ponovi, rekao je Bago naglasivši kako im je veliko zadovoljstvo što su sudjelovali u ovoj donaciji.

Gradonačelnik je zahvalio na donaciji rekavši kako je vrhunska hrvatska tvrtka donirala za vrhunski hrvatski projekt te da ovom donacijom obnova Vodotornja dobiva "vjetar u leđa". -Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovaj projekt. Lijepo je čuti i vidjeti da je svijest o važnosti Vodotornja prisutna, rekao je Penava naglasivši kako je do sada prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna te da se nada kak će biti još ovakvih donacija.

Tvrtka Končar – Elektroindustrija d.d sustav je od 17 poduzeća, lociranih u Zagrebu i okolici, koji zapošljava oko 3.700 do 3.800 djelatnika. Godišnji prihod tvrtke koja izvozi oko 50% svojih proizvoda – transformatora i opreme za trafostanice i hidroelektrane iznosi oko 400 milijuna eura.

Pročitano 5391 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić