NAJNOVIJE
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su jutros u 6,01 sati zaprimili dojavu o prometnoj nesreći u Privlaci.

- Dolaskom na mjesto događaja prometne nesreće, liječnik hitne medicinske pomoći je policijskim službenicima konstatirao kako je vozač osobnog automobila preminuo. Na mjesto događaja izašla je i zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima te pripadnici DVD Privlaka. U tijeku je očevid, nakon čega ćemo detaljnije izvijestiti o okolnostima prometne nesreće - stoji u priopćenju Pu vukovarsko-srijemske. 

(Subota, 30 Rujan 2023 09:51)
Nastavlja se projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata vlakom

Vukovarsko-srijemska županija od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. u cijelom će iznosu sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćeno je iz županijske uprave.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:26)
Čelnici Grada u obilasku uspješnih tvrtki

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:02)
Povodom Svjetskog dana srca u Osijeku predstavljen projekt Provjerite ritam svog srca - EKG u ljekarni

Svjetski je dan srca, 29 rujna, koji je Svjetska kardiološka federacija utemeljila 2000. godine u cilju informiranja i podizanja svijesti ljudi širom svijeta o kardiovaskularnim bolestima kao vodećim uzrocima pobola i smrtnosti. Riječ je o skupini bolesti koje zahvaćaju srce i/ili krvne žile. U Osijeku je ovim povodom održano predsavljanje projekta Provjerite ritam svog srca – EKG u ljekarni, a u organizaciji Ljekarni srce – Ljekarni Osječko-baranjske županije. Kroz projekt se građanima u Centralnoj ljekarni Osijek i ljekarni Mursa nudi besplatna usluga provjere EKG-a srca s očitanjem, a u planu je i nekoliko novih lokacija, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:32)
Restauriran mural posvećen hrvatskim majkama

Restauriran je mural u Vukovaru koji para srca i čija slika ostaje urezana u mislima svakome tko prođe njegovim putem, a na inicijativu Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, izvijestili su iz Gradske uprave.

Na muralu se nalazi Janja Brdar, majka pripadnika HOS-a Ivana Brdara koji je poginuo na Sajmištu 12. listopada 1991. godine.

Na njegovoj ekshumaciji 1998. godine nastala je fotografija njegove tužne i neutješne majke, koja je postala inspiracija murala. Mural je restauiraro sam njegov autor, umjetnik i slikar Mario Matković.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:04)
Gradonačelnik Penava uputio čestitku povodom Dana policije

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku povodom Dana policije na svojoj facebook stranici.

(Petak, 29 Rujan 2023 12:15)
Policija otkrila počinjitelja koji je ukrao novac iz obiteljske kuće u Mirkovcima

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje krađe novca iz obiteljske kuće u Mirkovcima počinjene 12.rujna.

- Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je počinitelj krađe 43-godišnjak iz Mirkovaca. U njegovu je domu jučer, 28. rujna, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga, kojom je pronađen i oduzet gotovo sav novac koji je 12. rujna otuđio 60-godišnjaku. Novac je vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

 

(Petak, 29 Rujan 2023 11:46)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 29 Rujan 2023 18:30

U današnjoj emisiji Županijske minute poslušajte:

Održana 20. sjednica Županijske skupštine. Na dnevnome su se redu, među ostalim, našli konvalidacija odluke o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica nepogode, raspisivanje javnog poziva za unapređenje poljoprivrede i ruralnog područja, proširenje djelatnosti županijskog Zavoda za hitnu medicinu te prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za sljedeću godinu.

Ovoga tjedna održana je i Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, jedna od najvažnijih tema - intervencijska sredstva za hitnu sanaciju na stambenim objektima.

Županijske minute uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Petak, 29 Rujan 2023 15:02

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

Petak, 29 Rujan 2023 09:09

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček zatražio je da Hrvatska, po uzoru na Poljsku, Mađarsku i Slovačku, zabrani uvoz jeftinog žita iz Ukrajine rekavši kako je preplavilo domaće tržište, poremetilo tržište žitarica i domaćim ratarima napravilo ogromne štete.

-Hrvatska je jedna od zemalja koja je ponudila tzv. koridor solidarnosti za ukrajinsko žito kako bi se ono moglo preko naših luka i željeznica izvesti u treće zemlje. Međutim, dobar dio tog žita ostaje u Hrvatskoj, a to potvrđuje i Ministarstvo poljoprivrede. Po podacima ministarstva u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatsku je uvezeno 65 tisuća tona jeftinog žita iz Ukrajine, što je 50 posto više nego u cijeloj prošloj godini. Ukoliko se taj trend nastavi, uvest ćemo u cijeloj godini 100 posto više tog žita nego prošle godine. Time se, naravno, ruši cijena žita domaćim ratarima – naglašava Pavliček. Podsjetio je kako se žito prošle godine prodavalo za 300 eura po toni, a ove godine za 160 eura.

-Naši ratari ne mogu po toj cijeni proizvoditi žito jer se moraju pridržavati određenih uredbi EU i stoga je krajnje vrijeme da se zabrani uvoz takvog jeftinog žita i zaštite domaći ratari – rekao je Pavliček dodajući kako su stočari, mljekari i svinjogojci u nezavidnom položaju, a ovime se uništavaju i ratari.

- Mislim da je krajnje vrijeme da država povuče konkretne poteze, ali i da Državni inspektorat uvede bolju i kvalitetniju kontrolu tranzita ukrajinskog žita kroz Hrvatsku jer očito to žito ne završava ondje gdje bi trebalo i očito nije riječ samo o tranzitu što potvrđuju i službeni podaci. Meni je ukrajinski ratar drag, ali puno mi je draži hrvatski i moja je dužnost kao saborskog zastupnika braniti interese hrvatske proizvodnje pa tako i ratarstva – poručuje Pavliček.

 

 

Četvrtak, 14 Rujan 2023 18:06

Obilježeno stradanje vukovarskog Sajmišta

Obilježen Dan vukovarskih branitelja

Na obilježavanju Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu upućen apel svima koji znaju da kažu gdje su nestali

U Berku obilježena 32. godišnjica stradanja mještana u Domovinskom ratu

Predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije Dragutin Guzovski upozorio je bivše logoraše da ne prelaze granicu Republike Srbije

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Četvrtak, 28 Rujan 2023 18:42

Obilježena 32. godišnjica Bitke za Vukovar i ustroja 204. vukovarske brigade

Obilježena i 32. godišnjica stradanja vukovarskog heroja Luke Andrijanića

Dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz naše županije najbolji na državnom sportskom natjecanju

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Četvrtak, 28 Rujan 2023 12:15

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, pod predsjedanjem Dražena Milinkovića, održana je 20. sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, a na dnevnom su se redu, između ostalog, našli Odluka o konvalidaciji odluke o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica nepogode, raspisivanje javnog poziva za unapređenje poljoprivrede i ruralnog područja, proširenje djelatnosti županijskog Zavoda za hitnu medicinu te prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za sljedeću godinu.

Srijeda, 27 Rujan 2023 14:37

Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije od 2013.godine provodi program „Povedi me“ u okviru kojeg osigurava uslugu videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju. S obzirom da je prvoga srpnja stupio na snagu Zakon o osobnoj asistenciji te će od 1. siječnja iduće godine doći do promjena u pružanju usluge videćeg pratitelja, Josipa Sanković, administrativna djelatnica u udruzi, poziva sve članove koji imaju potrebu za videćim pratiteljem da im se što prije jave. O broju sati koliko slijepa osoba može koristiti usluge videćeg pratitelja, a kreću se u rasponu od 10 do 60, odlučit će komisija s obzirom na stupanj invaliditeta.

-Ovim putem pozivamo naše članove, ukoliko su zainteresirani za korištenje usluge videćeg pratitelja, da nam se što prije jave u udrugu na broj 032 332 095 – poručila je Sanković.

Srijeda, 27 Rujan 2023 12:06

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je ugovore vrijedne 4.059.199 eura predstavnicima 87 općina, gradova i županija čiji će projekti biti sufinancirani temeljem provedenog natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina. Među njima je i ugovor za sanaciju i opremanje vanjskog sportskog igrališta Osnovne škole u Vođincima.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija