Ispiši ovu stranicu

Goran Milić poručio mladima da će biti uspješni ako se sami potrude

Tribina je održana u Vukovaru Tribina je održana u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Poznati novinar i TV urednik Goran Milić održao je za vukovarske srednjoškolce u Poslovno inovacijskom centru BIC-Vukovar tribinu pod nazivom „Uspjeh je biti prvi i različit“.

Na tribini su obrađene dvije teme - „Uređen, uspješan i human biznis…?" te „ Mladi i poduzetništvo". Milić je učenicima govorio o tome kako se može postati uspješan poduzetnik, što napraviti kako biste bili prvi i različiti u svom poslovanju, kako biti izvrstan i pokazati svoju osobnost koja može biti ključna za uspjeh u poslovanju i životu. Raspravljalo se i o tome može li se radom, normalnim pristupom, znanjem, ozbiljnošću i poštenjem, uspjeti u našoj zemlji, što bismo trebali uraditi da postanemo uspješni poduzetnici itd.

-Ne oslanjajte se na roditelje i državu jer možda ćete dobiti, ali ne trajno. Bit ćete uspješni samo s onim što sami napravite. Dok studirate, radite u onoj djelatnosti koju studirate, vježbajte. Ako ste u prvih pet posto u bilo kojem zanimanju, od toga ćete pristojno živjeti.  Ako niste, ako ste prosječni, onda morate imati bar još jedno zanimanje koje je također prosječno. Dat ću vam primjer iz moje struke, novinarske. Danas biti novinar, zaposliti se i pristojno živjeti može zaista samo pet posto, ali ako ste vi, osim novinar i snimatelj i montažer, onda imate tri znanja koja ne moraju biti vrhunska, mogu biti i prosječna, ali će vas sigurno poslodavac zaposliti i imat ćete bolju plaću nego prosječan novinar. U svim djelatnostima je tako. Ako ste i ispod prosjeka, nije kraj svijeta, uz tri do četiri ispod prosječna znanja dobro ćete zarađivati, poručio je mladima Goran Milić.

Tribinu su organizirali Časopis Poduzetnik i Ekonomska škola Vukovar.

Pročitano 1305 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić