Ispiši ovu stranicu

Čelnici Vukovara čestitali ženama treće životne dobi Dan žena te ih razveselili ružama

Arhiva Arhiva Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček posjetili su Dom za starije i nemoćne Vukovar i Dom za starije i nemoćne Magnolija te korisnicama i djelatnicama čestitali njihov dan i darivali ruže.

Gradonačelnik Penava naglasio je tom prigodom kako  žele osobama treće životne dobi pokazati da misle i skrbe o njima.  

 -  Željeli smo ovim ženama dati mali znak pažnje, uljepšati im današnji dan i pokazati im da su nam važne. Imamo odličnu suradnju s oba ova doma i trudimo se sudjelovati u njihovim aktivnostima koliko god možemo.  To su sve ljudi s bogatim životnim iskustvom koji Vukovar pamte od prije 60 i više godina stoga nam je drago razgovarati s njima, vidjetistvari iz njihove perspektive i čuti njihovo mišljenje. Drago nam je da smo danas ovdje i veselimo se idućim susretima, rekao je gradonačelnik.

Vlasnik Doma Magnolija Marin Plišo i ravnateljica Doma za starije i nemoćne Vukovar Željka Rajković zahvalili su čelnicima grada na posjetu.

– To je na neki način već tradicija u našemu domu i korisnice se jako vesele kada im dolaze čelnici grada. Prošle su godine dugo prepričavale kako su im gradonačelnik i njegov zamjenik svakoj posebno čestitali i darivali cvijet, rekla je Rajković.

U ime svih korisnika čelnicima grada zahvalila se Ružica Čeruvija istaknuvši kako bi im susret bio jednako važan i snažan i bez ruža. Darivala je čelnike grada poklonima  koje su izradili sami korisnici.

Tijekom zajedničkog druženja korisnici Doma za starije i nemoćne Vukovar zamolili su gradonačelnika da im Grad pokloni  izlet. Gradonačelnik je to s radošću prihvatio.

– Kako ne. To je jedan skroman zahtjev koji za Grad ne predstavlja značajan financijski izdatak  i mislim da je to minimum koji za njih možemo učiniti, rekao je gradonačelnik dodavši neka se samo dogovore gdje žele ići.

U Domu za starije i nemoćne – Magnolija 22 djelatnika skrbi za 85 korisnika. Dom za starije i nemoćne Vukovar skrbi  za 110 korisnika, 40 djelatnika, a na listi čekanja ih je još 170, 20 osoba više u odnosu na godinu ranije. 

Pročitano 910 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić