Ispiši ovu stranicu

Sin prvog hrvatskog predsjednika u Školi mira

U okviru Škole mira učenicima osmih razreda predavanje u Ružičkinoj kući u Vukovaru održao je zastupnik u Hrvatskom saboru Miroslav Tuđman. 

Sin prvog hrvatskog predsjednika učenicima iz Splita govorio je o Domovinskome ratu i izvještajnim službama u vojno redarstvenoj akciji Oluja te pripremi završne operacije.

 -  Međutim, težište će biti na tome da je primarno Hrvatska željela diplomatskim, političkim putem  „riješiti“ okupirana područja. Tek kad su sve političke opcije  bile neučinkovite išlo se u završnu operaciju, rekao je Tuđman te mladima poručio da moraju poznavati svijet u kojem žive, predviđati događaje koji predstoje te probleme rješavati političkim rješenjima kroz dijalog i usuglašavanje interesa.

Škola mira predstavlja završni dio projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru u okviru kojeg se učenici kroz predavanja, prezentaciju memorijalno dokumentacijske građe, turističke obilaske i druge aktivnosti tijekom dva dana upoznaju s vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Projekt je u organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar počeo 28. Rujna protekle godine

Pročitano 1040 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić