Ispiši ovu stranicu

Obilježena prva godišnjica smrti hrvatskog branitelja i dragovoljca Josipa Belobrajdića Brzog

Polaganje vijenaca Polaganje vijenaca Foto: Valerija Lozančić

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata obilježena je prva godišnjica smrti Josipa Belobrajdića – Brzog, hrvatskog branitelja i dragovoljca.

Vijence je položilo izaslanstvo Grada Vukovara, Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i RK- Borovo te obitelj, prijatelji i suborci.

Brzi Grad groblje

U spomen na Brzog i preminule branitelje, članove Rukometnog kluba Borovo u Sportskoj dvorani je organiziran i Memorijal Josip Belobrajdić - Brzi, a utakmicu će odigrati HRK Borovo i RK Spačva.
Inicijator ovog Memorijala Zvonko Kovačić pojasnio je kako su na ovaj način željeli očuvati uspomenu na Brzog i ostale  hrvatske branitelje koji su bili članovi Rukometnog kluba Borovo.
-Nas nekolicina njegovih prijatelja dogovorili smo se lani na pokopu da ga nećemo zaboraviti. Stoga smo došli na ideju da, budući je bio član RK Borovo, organiziramo memorijal u spomen na njega i sve  preminule branitelje, članove Rukometnog kluba Borovo. Inicijativu su svi podržali i na tome im zahvaljujem. Zahvaljujem i svima koji su danas došli da dostojno obilježimo ovaj dan. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju koju ćemo iduće godine dići na još višu razinu, rekao je Kovačić naglasivši kako je Josip Belobrajdić bio veliki domoljub i  istinski hrvatski branitelj koji je prošao sva ratišta.

Zahvalio je Gradu Vukovaru i Koordinaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara na pomoći pri organizaciji memorijala.

Pročitano 894 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić