Ispiši ovu stranicu

Učenik Ekonomske škole Vukovar Domagoj Jaman osvojio 1. mjesto na likovnom natječaju „Ubaci knjigu u vremenski stroj!“

Domagoj Jaman Domagoj Jaman Foto: Ekonomska škola Vukovar

Učeniku 2. razreda Ekonomske škole Vukovar Domagoju Jamanu na svečanom otvorenju manifestacije Noć knjige, 23.travnja,  simboličnim lansiranjem rakete od knjiga u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, uručena je nagrada za osvojeno 1.mjesto u kategoriji srednjih škola na likovnom natječaju „Ubaci knjigu u vremenski stroj!“ .

Likovni natječaj organiziran je u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara, a rezultate je predstavila predsjednica Udruge Vanja Jurilj.
Od 176 likovnih radova učenika iz 37 osnovnih i 11 srednjih škola iz 15 hrvatskih županija, kao autori najboljih radova, uz našeg Domagoja Jamana, odabrani su i Joel Žnidaršić iz Osnovne škole Jabukovac u Zagrebu, Petra Musladin iz Osnovne škole Ivana Gundulića u Dubrovniku i Marijana Bratanić iz Tehničke škole Bjelovar. Uz četiri pobjednička rada, stručno povjerenstvo odabralo je i radove koji će tijekom svibnja biti digitalizirani i predstavljeni u posebnoj virtualnoj izložbi na mrežnoj stranici Noći knjige.

-Žiri je za Domagojev rad imao samo riječi hvale. Želimo mu još mnogo inspiracija, lijepih likovnih radova i osvojenih nagrada, rekla je školska knjižničarka Marija Bratonja.

Na svečanome otvorenju Noći knjige kojoj je ove godine bila tema Budućnost knjige, nazočne uzvanike prigodno su pozdravile Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica kulture Republike Hrvatske, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pročitano 972 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić