Ispiši ovu stranicu

Za turizam u nerazvijenim kontinentalnim područjima 11 milijuna kuna

Za turizam u nerazvijenim kontinentalnim područjima 11 milijuna kuna Foto: Valerija Lozančić

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić tijekom službenog boravka u Slavoniji susreo se jučer u Palači Srijem u Vukovaru sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i direktorima turističkih zajednica županija s područja klastera Slavonija. Na sastanku je bilo riječi o  temama vezanim uz udruženo oglašavanje u kampanjama javnog i privatnog sektora, sajamske nastupe i posebne prezentacije te druge važne promotivne aktivnosti s ciljem još snažnijeg tržišnog pozicioniranja Slavonije.

Župan Božo Galić rekao je kako Vukovarsko-srijemska županija ima ogromne turističke potencijale, ali je potrebno još puno raditi i realizirati niz infrastrukturnih projekata kako bi rezultati bili još bolji i kvalitetniji.
- Što nam vrijedi dovoditi goste ako nemaju gdje prenoćiti? Ne želimo biti prolazna stanica, već želimo da turisti ovdje ostanu više dana, vide, a i potroše više. Broj noćenja raste, ali treba raditi i dalje na infrastrukturnim objektima uz korištenje europskih fondova. Upravo je zadaća lokalne uprave gradnja infrastrukture u suradnji s privatnim sektorom, rekao je župan Galić nakon sastanka.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić  rekao je kako im je cilj produžiti predsezonu i potsezonu te najavio kako će  tijekom jeseni biti tiskana turistička brošura u kojoj će biti prezentirana turistička ponuda Slavonije.
- Naš ključan interes je produžavanje predsezone i potsezone. Turistički resursi, prirodne ljepote, kulturna i povijesna baština klastera Slavonija ima najveći potencijal. Svemu tome treba dodati i bogatu gastro i eno ponudu, rekao je Staničić.  
Najavio je kako će ove godine u turizam nerazvijenih kontinentalnih područja biti uloženo više od 11 milijuna kuna, a u idućim godinama ta će ulaganja rasti u skladu s turističkim projektima koji se budu provodili.

Pročitano 719 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić