Ispiši ovu stranicu

Općina Gunja i DVD Otok dobili vozila s cisternom za pitku vodu

Općina Gunja i DVD Otok dobili vozila s cisternom za pitku vodu Foto: Stjepan Bogutovac

Ispred Društvenog doma i knjižnice izgrađenih poslije poplave u Gunji, održana je prigodna svečanost okupljenih mještana, vatrogasaca i čelnika zaslužnih za darovano na uporabu višenamjenskog vozila s ugrađenom cisternom za pitku vodu.

Svečanosti su nazočili Damir Juzbašić, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta- ravnatelj robnih zaliha, Josip Dabro, zamjenik župana VSŽ, Antun Jelić, predsjednik županijske vatrogasne zajednice VSŽ, Zdenko Jukić, zapovjednik vatrogasne zajednice VSŽ, Anto Gutić, načelnik Općine Gunja i njegovi zamjenici, Redžep Salkić i Antonijo Marković, Boris Nikolić, predsjednik Općinskog vijeća i Mirko Nikolić, predsjednik DVD Gunja. 

-Naša Općina dobila je na korištenje ovo višenamjensko vozilo s ugrađenom cisternom za pitku vodu. Kada za potrebe građana zatreba pitka voda, vozilo će biti na raspolaganju vatrogascima za dostavu vode. Sjetimo se kada smo prije četiri godine poslije poplave i tijekom oporavka, vodu pili iz plastičnih spremnika smještenih po ulicama. Sada znamo što znači imati ovakvo vozilo. Hvala svima koji su odlučili da ono dođe u Gunju, pozdravljajući prisutne rekao je načelnik Gutić.

-Naša županija je dobila dva vatrogasna vozila - grad Otok i Općina Gunja. U vozila su ugrađene cisterne inox za pitku vodu sa oko 7000 litara. Gunja je dobila dobro očuvano polovno vozilo marke Mercedes. Ovako nešto je potrebno svim općinama i gradovima u službi pomoći našim žiteljima. Na moju inicijativu, Zdenka Jukića i Antuna Jelića, a uz veliko zalaganje Damira Juzbašića, pomoćnika ministra vozila su stigla u našu županiju. Potrebe za čamcima za Grad Vukovar u tijeku su rješavanja nabavke, rekao je zamjenik župana VSŽ Josip Dabro.

-Ne zvuči dobro kada kažemo da ovo vozilo u Gunji ima 12 godina, no prešlo je samo 30.000 km, dobro je očuvano i sa 7.000 litara pitke vode izvrsno će koristiti vama u Gunji i drugima u potrebi. Činimo sve za Slavoniju što nam pružaju mogućnosti, rekao je Damir Juzbašić, pomoćnik ministra.

Za vozilo je zahvalio predsjednik DVD Gunje Mirko Nikolić.
- Naš DVD treba obilježiti 80 godišnjicu postojanja. U ovoj godini uspjeli smo osposobiti 15 ljudi koji su postali vatrogasci, jer smo godinama s prinovama imali problema. Ovo vozilo omogućit će nam uspješan rad u budućnosti. Hvala svima koji su Općini, a time i nama pružili ruku suradnje, rekao je Nikolić.

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske višenamjenska  autocisterna za vodu dodijeljena je na korištenje i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Otok. Svečana primopredaja održana je u prostorijama DVD Otok.


Tekst i slika Stjepan Bogutovac

Pročitano 741 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić