Ispiši ovu stranicu

Mališani osvajaju najviši vrh županije

Mališani osvajaju najviši vrh županije Foto: Dječji vrtić Vukovar 1

Mališani Dječjeg vrtića Vukovar 1, Područnog objekta ''Leptirić''  pripremaju se za planinarenje, odnosno osvajanje najvišeg vrha  Vukovarsko-srijemske županije Liske na Fruškoj gori.  

Stoga ih je  posjetio Igor Mihelić, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva  ''Vučedol'' koji im je sve objasnio o planinarenju.
-S planinarskim društvom naš vrtić već surađuje drugu godinu te su isto tako i članovi našeg Eko odbora. Igor Mihelić nam je objasnio tko su planinari, što oni rade, što je planinarenje, zašto ljudi planinare, što sve na planinarenju možemo vidjeti. Pokazao nam je što svaki planinar, kada kreće na uspon, treba imati sa sobom. Djeca su doznala kako izgledaju oznake koje ćemo morati pratiti kada budemo planinarili i što činiti u slučaju da se izgubimo. Naučili smo koji je najviši vrh u našoj županiji i odlučili ga i osvojiti. Naučili smo kako se zove najviši vrh u Hrvatskoj, kako se zove najviši vrh u svijetu, koje su strane svijeta i još puno toga, rekla je Olesja Beč, pedagoginja u Dječjem vrtiću Vukovar 1 dodajući kako je razvijanje svijesti o važnosti održivog razvoja i ljubavi prema prirodi jedan je od ciljeva koje Dječji vrtić Vukovar 1 treba ispuniti kako bi dobio status Ekovrtića i osvojio Zelenu zastavu.

Pročitano 1114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić