Ispiši ovu stranicu

Stožer: 66 novozaraženih, dvije preminule osobe od koronavirusa

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 66 novozaraženih koronavirusom, što ukupno daje broj od 1.600 bolesnika – izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Ukupno je testirano 16.381  osoba, od kojih jučer 690. Od jučer preminule su još dvije osobe. U Zaraznoj bolnici u Zagrebu, preminula je jedna osoba muškog i jedna ženskog spola. Ukupan broj preminulih sada je 23. Od jučer su dvije nove osobe na respiratoru, a ukupno ih je 34. Hospitalizirano je 367 osoba, 10 više u odnosu na jučer. Oporavljenih osoba je ukupno 373. 

-Sretan Uskrs svima onima koji slave. Želio bih da ovaj blagdan proslavimo uz poticaj da zaštitimo živote, kako svoj tako i druge- poručio je Vili Beroš.

Uz uskršnju čestitku, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, posebno je zahvalio svima koji rade danas, policajcima i policajkama, liječnicima, članovima civilne zaštite, vatrogascima, oružanim snagama, HGSS-ovcima i novinarima. 

Odgovarajući na pitanje o okupljenima na javnim mjestima pa tako i onom jučerašnjem u Vinkovcima, gdje je 6 osoba organiziralo roštilj uz Bosut, ministar Božinović istaknuo je kako se najveći broj građana ponaša sukladno mjerama i uputama. 

-Incidenata ima, kao što je i taj jučer u Vinkovcima. Ja imam  svaki dan listu određenih incidenata, međutim, to nije brojka koja bi nas trebala zabrinjavati- istaknuo je Božinović.

Pročitano 1009 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI