NAJNOVIJE
Javni poziv za financiranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 16:09)
Javno cijepljenje u Vukovaru i Vinkovcima

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja Vinkovci i Vukovar pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 15:42)
Enna Vukovar - najuspješniji vukovarski sportski klub

U Gradskom muzeju Vukovar svečano su dodijeljene nagrade najboljim sportašima Grada Vukovara 2021. godine u pet kategorija.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 13:44)
Danas manji broj oboljelih od koronavirusa

U Hrvatskoj je danas zabilježen 1.831 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su 44 osobe.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 13:21)
Besplatni program profesionalnog usmjeravanje mladih u Vukovaru

U Mirovnoj grupi mladih Dunav (MGMD) iz Vukovara provode projekt pod nazivom Me Youth namijenjen za 20 mladih osoba s područja Vukovara. Riječ je o besplatnom programu profesionalnoga usmjeravanja kroz koji mogu otkriti široki spektar svojih potencijala, povećati zapošljivost i usmjeriti se na izbore oko školovanja, posla i karijere u skladu s njihovim mentalnim preferencijama

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 11:20)
Policija mu oduzela pušku kokotaru

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci s ispostavom Markušica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom s područja Općine Ivankovo zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 11:12)
Preminule dvije osobe iz Čeminca i Viškovaca

U Osječko-baranjskoj županiji 124 su novooboljele osobe od koronavirusa, najviše ih je iz Osijeka, 55.

(Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 10:01)

Sandra Grgić

Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 16:09

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te stradalnika iz Domovinskog rata i aktivnosti promicanja vrijednosti Domovinskog rata u 2022. godini.

Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 15:42

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja Vinkovci i Vukovar pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 11:28

Završila je još jedna sezona svinjokolja,

Započele prijave na trening program Prerade povrća u Tovarniku,

Održana je sjednica Odbora za mljekarstvo Hrvatske poljoprivredne komore.

Emisiju Svijet Agrara uređuje i vodi Sandra Grgić. Suradnice na emisiji Kristina Augustinov i Vanessa Kupina, a glazbu odabrao Miroslav Čorak.

Petak, 21 Siječanj 2022 13:25

Sezona svinjokolja je završila i uzgajivači koji su uspjeli prodati uzgojene svinje te pokriti troškove proizvodnje zadovoljni su, s obzirom na sve probleme s kojima su se suočili tijekom sezone rekao je Antun Golubović, član Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije.

Golubović je pojasnio i kako se sve više uzgajivača svinja odlučuje na prekid bavljenja ovime jer su troškovi sve veći, a zarada sve manja. Kako je naglasio uzgajivača svinja na području Vukovarsko-srijemske županije sve je manje.

- Ova je sezona bila specifična. Plasman svinje krenuo je nešto ranije nego prethodnih godina. U prvim isporukama, u devetom i desetom mjesecu sve je super bilo, cijena je bila oko 12, 13 kuna plus PDV za kilogram, a kako je sezona tekla i kada su prošli blagdani pala je i cijena otkupa svinja. Situacija je jako teška i mislim da je ova godina presudna za opstanak svinjogojstva na našem području – rekao je Golubović te dodao kako se ponovno bore s nelojalnom konkurencijom jer ponuda svježeg mesa iz uvoza u trgovačkim lancima nikada nije bila veća ni povoljnija nego što je to sada.

Ministarstvo poljoprivrede počelo je isplatu potpora zbog otežanih uvjeta poslovanja prouzročenih pandemijom COVID-19 uzgajivačima krmača s prometom od najmanje pet svinja po krmači u razdoblju od 1. studenog 2020. do 31. listopada 2021., iznosom do 1000 kuna po grlu.

Proizvođači koji su lani, od 16. ožujka do 31. listopada, isporučili tovljenike u registrirane klaonice po grlu dobivaju do 300 kuna. Ta će potpora, nada se Golubović, možda pomoći nekima da ipak odluče zadržati krmače, jer pokriva dio razlike u višoj cijeni stočne hrane no, kako je naglasio svi uzgajivači žele živjeti od svoga rada.

- Mi želimo živjeti od našega rada i naše proizvodnje. Ne želimo živjeti od COVID pomoći i drugih vrsta pomoći koje Ministarstvo poljoprivrede nama nudi jer su te pomoći samo gašenje nastalog požara - pojasnio je Golubović.

Petak, 21 Siječanj 2022 13:21

U Iloku se već tradicionalno, preko dvadeset godina, obilježava blagdan svetoga Vinka, popularnog naziva među Iločanima i zaljubljenicima vina – Vinkovo.

Petak, 21 Siječanj 2022 08:50

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja  u 2022. godini koji će biti otvoren u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj  stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim odjelima  Ministarstva u županijama.

Petak, 21 Siječanj 2022 07:44

Na najnovijoj koronakarti Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, sve zemlje Europske unije obojene su u tamnocrveno, osim dijelova Poljske i Rumunjske. 

Tamnocrvene su one države koje u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

Nedjelja, 16 Siječanj 2022 11:30

Predstavljen Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike do 2027. godine.

U Iloku dodijeljeno 133 tisuće kuna za potpore male vrijednosti u poljoprivredi.

Poljoprivrednicima Osječko-baranjske županije potpore u vrijednosti 2,1 milijun kuna.

Završile prijave za potpore za Dobrobit životinja u kategoriji odbijena prasad.

Emisiju Svijet agrara uređuje i vodi Sandra Grgić. Suradnice na emisiji Klaudija Boras, Vanessa Kupina i Marija Molnar. Glazbu odabrao Miroslav Čorak. 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija