Ispiši ovu stranicu

Prestižna nagrada Luka Ritz u rukama učenika Gimnazije Vukovar

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svake godine objavljuje javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Nagrada se dodjeljuje jednom učeniku osnovne škole i jednom učeniku srednje škole. Na prijedlog nastavničkog vijeća, Gimnazija Vukovar kandidirala je učenika četvrtog razreda Luku Prce za ovu prestižnu nagradu.

-Luka Prce se tijekom svog školovanja vodio humanim vrijednostima te kontinuirano sudjelovao u različitim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima škole, a osim toga volonterskim i drugim humanitarnim akcijama na razini škole, lokalnoj razini i šire. Neizmjerno smo ponosni jer je nagrada Luka Ritz dodijeljena našem učeniku. Ovo priznanje je uspjeh kako za učenika, tako i za Gimnaziju Vukovar koja provođenjem različitih aktivnosti prepoznaje i potiče mlade na promicanje tolerancije i mira te razvijanje pozitivnoga odnosa među učenicima i odraslim osobama-istaknula je ravnateljica Gimnazije Vukovar Giana Marović Zeko.

Nagrada Luka Ritz osnovana je u spomen tragično preminulog mladića Luku Ritza. Luka je imao 18 godina, završavao je srednju grafičku školu. Svirao je u rock bandu. Želio je biti novinar i vjerovao je da je vrijeme na njegovoj strani. No, Luki je budućnost nasilno oduzeta. U spomen na njega, i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja, krajem rujna 2008. godine, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac donio je odluku o uspostavljanju godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Ova nagrada postala je sinonim za humano i kreativno djelovanje u smjeru širenja tolerancije i nenasilnog ponašanja..

Pročitano 796 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI