Ispiši ovu stranicu

Obilježena 29. godišnjica pogibije 13 hrvatskih branitelja u Mirkovcima

Obilježena 29. godišnjica pogibije 13 hrvatskih branitelja u Mirkovcima Novosti.hr

Održanom komemoracijom podno spomen obilježja polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom odana je počast poginulim braniteljima u vojnoj akciji održanoj 22. srpnja, 1991. godine na tzv. Privlačkom putu u Mirkovcima.

U vojnoj akciji u Mirkovcima, koji su se tada nalazili pod okupacijom srpskih paravojnih postrojbi i iz kojih su provođeni teroristički napadi na Vinkovce i obližnja naselja poginuli su Dražen Abramović, Mato Božić, Vinko Dandić, Željko Jurčević, Franjo Jurčić, Vlatko Marinović, Tunjo Pejić, Ivan Pranjić, Mario Prusina, Nade Rogić, Marinko Šimunac, Dražen Tomšić i Perica Bušić.

Sućut obiteljima poginulih branitelja izrazili su gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, zamjenik ministra Dinko Tandara i izaslanik predsjednika Vlade RH ,ministar obrane Mario Banožić.

U spomen na trinaestoricu poginulih hrvatskih branitelja molitvu je predvodio župnik Anđelko Cindori koji je potom za poginule služio misu zadušnicu u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Pročitano 650 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI